Δήμος Μετεώρων : Μονοπάτια & περιπατητικές διαδρομές μήκους 16,5 χλμ σε Άγ. Δημήτριο και Γάβρο

Στη δημιουργία πιστοποιημένων μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας, συνολικού μήκους 16,5 χιλιομέτρων προχωρά ο Δήμος Μετεώρων, με στόχο την ανάδειξη και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μεταξύ των βραχοειδών σχηματισμών, των Τοπικών Κοινοτήτων Γάβρου και Αγίου Δημητρίου.

Ήδη ο δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος, υπέγραψε τη σύμβαση του εν λόγω έργου, συνολικού προϋπολογισμού 270.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τις διαδρομές: Γάβρος – Άγιος Δημήτριος  (5,3χλμ.),  Άγιος Δημήτριος – Γαϊτάνασα (1,16 χλμ.),  Γύρος Γαϊτάνασας (2,12 χλμ.), Παράκαμψη Γαϊτάνασας (0,3 χλμ,), Τσούγκουρο-Αγία Κυριακή (0, 84 χλμ), Τσούγκουρο-Τσουκλέρια (0,6 χλμ.), Γάβρος-Αγιος Νικόλαος (2,37 χλμ.), Γάβρος – Αντή – Γαλάζιος – Βρύση (1,79 χλμ.) και Γάβρος -Τσουτσουλόπετρα – Κουτσουλιάρικο (2,05 χλμ.).

Επιπλέον, το έργο, περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν σε: διαμόρφωση μονοπατιών, ξύλινα σκαλοπατάκια, καθαρισμό βλάστησης εκατέρωθεν των μονοπατιών, κατασκευή ξύλινης γέφυρας, τοποθέτηση πινακίδων υποδοχής – κατεύθυνσης – θέσης – ενημέρωσης, τοποθέτηση τραπεζοπάγκων, ξύλινου παγκακίου, ξύλινου κιόσκι, ξύλινου καλαθιού απορριμμάτων, φαρμακείου πρώτων βοηθειών,  πέτρινης βρύσης και ψησταριάς υπαίθριων γευμάτων.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά και τουριστικά την περιοχή των Χασίων. Η σύλληψη της ιδέας και η εκπόνηση της μελέτης του έργου έγινε επί Δημαρχίας του αείμνηστου Χρήστου Σινάνη. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Προέδρους, τους Τοπικούς Συμβούλους του Γάβρου και του Αγίου Δημητρίου καθώς και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών που συνέβαλλαν ο καθένας από το μετερίζι του, προκειμένου να γίνει το συγκεκριμένο έργο», δήλωσε ο δήμαρχος Μετεώρων.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι: « Η ανάδειξη του μοναδικού βραχώδους συμπλέγματος, της φυσικής ομορφιάς, η προστασία της βιοποικιλότητας της περιοχής και η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού αποτελούν μια από τις προτεραιότητές μας. Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να συνδυαστεί με την κατασκευή του αναρριχητικού κέντρου τύπου via ferrata που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης. Τα δυο αυτά έργα μαζί  δημιουργούν μια ολιστική παρέμβαση για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής των Χασίων».

8.3.2024