Δήμος Νέας Σμύρνης : Νέος στεγασμένος αθλητικός χώρος για τον Πανιώνιο Νέας Σμύρνης

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε δεκτό αίτημα του δήμου Νέας Σμύρνης για την επιχορήγηση με το συνολικό ποσό των 370.760 ευρώ για την δημιουργία νέου στεγασμένου αθλητικού πολυχώρου για τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.). Τα χρήματα θα εκταμιευτούν από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης συγκαταλέγεται στα αρχαιότερα εν ενεργεία Σωματεία που έχουν ιδρύσει Έλληνες με σκοπό την άθληση, ενώ το τμήμα ποδοσφαίρου του Γ.Σ. Πανιωνίου Νέας Σμύρνης που σχηματίστηκε επί οργανωμένης βάσης το 1895, αποτελεί την αρχαιότερη εν ενεργεία ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανιωνίου εξυπηρετούνται και άλλα Σωματεία, όπως η «Ένωση Αρμενίων Αθλητών, Αρμενική», ο «Αθλητικός Όμιλος Ίκαρος», κ.α.. Στον νέο στεγασμένο αθλητικό πολυχώρο θα αθλούνται πάνω από 300 αθλητές/τριες της ευρύτερης περιοχής από διαφορετικά αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, futsal (ποδόσφαιρο σάλας), κ.α.. Επίσης, ο νέος στεγασμένος πολυχώρος θα χρησιμοποιείται και για τις αθλοδιακοπές των μικρών αθλητών/τριών.

5.6.2025

Τελευταία Άρθρα

World

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί να στοχοποιηθούν «οι εχθροί» στην πατρίδα και το εξωτερικόΟ νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν κάλεσε τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του να βάλουν στο στόχαστρο «εχθρούς στην πατρίδα και στο εξωτερικό». H σχετική δήλωση, που αναρτήθηκε σήμερα στο λογαριασμό του νεοδιορισθέντος ανώτατου ηγέτη Μοτζταμπά Χαμενεΐ στο X, έγινε μετά το θάνατο του Ισμαήλ Χατίμπ, υπουργού αρμόδιου για τις υπηρεσίες πληροφοριών, ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αυτή την εβδομάδα. Στην ανάρτηση στο X επισημαίνεται πως «οι αξιωματούχοι και το προσωπικό που απομένουν σ’ αυτό το ευαίσθητο υπουργείο» πρέπει να αναπληρώσουν το κενό που δημιουργήθηκε με το θάνατο του υπουργού. Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ δεν έχει εμφανισθεί δημοσίως ούτε έχει δημοσιοποιήσει ηχητικό ή βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μετά το διορισμό του, στις 8 Μαρτίου, ως ανώτατου ηγέτη της χώρας, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται εικασίες για την υγεία του. Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ διαδέχθηκε τον πατέρα του, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη κατά την πρώτη ημέρα της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχασε επίσης στους βομβαρδισμούς τη σύζυγό του, τη μητέρα του και έναν γαμπρό του. Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει τραυματισθεί, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.