Δήμος Νισύρου : Δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη πολιτιστικών φεστιβάλ

Δήμος Νισύρου

Η Νίσυρος, ένας τόπος με άγρια ομορφιά και σπουδαία ιστορική διαδρομή,  πόλος έλξης επισκεπτών με απαιτήσεις, και ταξιδιωτών που αγαπούν τη φύση, και αυτό το καλοκαίρι συνδυάζει μοναδικά το τοπίο του ηφαιστείου, τις παραλίες της, την παράδοση και τις γεύσεις της με το πολιτισμό.

Ο δήμος Νισύρου διοργανώνει ένα φεστιβάλ που έχει στόχο να αναδείξει πέρα από την μοναδικότητα του νησιού και την πολιτιστική του ταυτότητα.

Η έναρξη του φεστιβάλ γίνεται με ένα σπουδαίο συνθέτη αναγνωρισμένο παγκοσμίως. Ο λόγος για τον Goran Bregovic που θα ανοίξει τη γιορτή πολιτισμού στο νησί του ηφαιστείου με μια καλοκαιρινή γιορτή συναισθημάτων. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Στην πορεία η μουσική μας παράδοση θα μας ταξιδέψει στην Κρήτη, στη Μικρασία, στα νησιά και φυσικά στο χρόνο με ονόματα όπως η Γλυκερία, τα Στρατάκια, η Ελένη Βιτάλη κ.α.

Την αυλαία θα ρίξουν δύο αγαπημένες ερμηνεύτριες που παρέα θα ξεσηκώσουν, θα συγκινήσουν και θα μας ταξιδέψουν, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με άξονα τη κλασική μουσική, τον κινηματογράφο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αρχές Ιουνίου. Το φεστιβάλ διοργανώνει η επιτροπή πολιτισμού του δήμου και την καλλιτεχνική διεύθυνση ο Δημήτρης Μίχαλος και την παραγωγή η Fantasia Music.

27.5.2023