Δήμος Νισύρου : Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε 4 οικισμούς

Δήμος Νισύρου

Συστήματα υπόγειων κάδων εγκαταστάθηκαν στη Νίσυρο, αρχικά στους οικισμούς  Μανδράκι και Πάλους,  και στη συνέχεια  στους οικισμούς  Εμπορειού και Νικειών.

Άλλα τρία συστήματα υπόγειων κάδων έχουν προγραμματιστεί για το Μανδράκι για να υπάρχουν πλέον μόνο υπέργειοι κάδοι ανακύκλωσης, σημειώνει ο Δήμος του νησιού, τονίζοντας ότι: «Η αναβάθμισης της αισθητικής του νησιού μας αλλά και εν γένει της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών μας, σε πλήρη εξέλιξη».

Όπως ενημερώνει σχετικά, το έργο «Συστήματα Διαβαθμισμένης Συμπίεσης για την αναβάθμιση Κοινόχρηστων Χώρων», εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 159.960,00 €, εκ των οποίων το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί το ποσό των 111.972,00 €, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 47.988,00 € καλύφθηκε από ιδίους πόρους.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν τη δράση είναι σημαντικά για την κοινωνία, το περιβάλλον, και την οικονομία.

«Ένα ακόμη έργο, αυτό της προμήθειας και εγκατάστασης περισσότερων υπόγειων κάδων στον Δήμο μας που αποτελούσε δέσμευσή μας υλοποιείται, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την διοίκηση του Δήμου Νισύρου. Είμαστε σε εγρήγορση και προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να γινόμαστε όλο και καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας χωρίς καμμιά παρέκκλιση. Τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, ο βιολογικός καθαρισμός, η επέκταση του λιμανιού, η ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών, προχωρούν εντός των ορίων του χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει», δήλωσε ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος.

5.5.2023