Δήμος Παπάγου – Χολαργού : Επεκτείνεται το πρόγραμμα του καφέ κάδου στον Δήμο

Ενημέρωση στους κατοίκους της περιοχής για τη χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), την ορθή χρήση του καφέ κάδου και τα οφέλη της ανακύκλωσης, πραγματοποίησε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο του Δήμου.

Ειδικότερα, την Τρίτη 18/6 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) στην περιοχή των πολυκατοικιών του ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών), στην κοινότητα  Παπάγου.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής της Κοινότητας Παπάγου, Χρύσα Παρίση, παρουσία του κλιμακίου της ενημερωτικής καμπάνια και πολιτών, αναφέρθηκε στην δράση αυτή, χαρακτηρίζοντας την «επένδυση» για τις επόμενες γενιές.

Την Πέμπτη 20/6 επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), η οποία απευθυνόταν σε στοχευμένες επιχειρήσεις της Δ.Ε. Χολαργού, με σκοπό να ενταχθούν στο πρόγραμμα του καφέ κάδου που υλοποιεί ο Δήμος.

Παρούσα σε όλη την διαδικασία ήταν και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής της Κοινότητας Χολαργού Αικατερίνη Γκούμα, τόνισε  ότι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, διαχρονικά συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που έχουν ενστερνιστεί και οι δημότες αλλά και οι επιχειρήσεις.

«Η χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) αποτελεί μια σημαντική περιβαλλοντική δράση η οποία θα ενταχθεί στην καθημερινότητα των πολιτών του Παπάγου – Χολαργού.Στρατηγική προτεραιότητα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί η σταδιακή επέκταση του προγράμματος σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, και η ένταξη του καφέ κάδου στην καθημερινή ζωή των πολιτών», σημειώνει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

24.6.2024