Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν εκ των έσω τις τέχνες του θεάτρου, του κινηματογράφου και των ψηφιακών μέσων και να δημιουργήσουν το δικό τους συλλογικό έργο τέχνης θα έχουν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων με την καινοτόμα δράση «Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στη Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου».
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα (open call) προς τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά και της Αττικής για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στη Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου». Μαθητές και μαθήτριες από την Α’ Γυμνασίου έως και τη Γ’ Λυκείου καλούνται να γίνουν συν-δημιουργοί ενός πρωτότυπου πολυμεσικού έργου, συνδυάζοντας θέατρο, κινηματογράφο και ψηφιακά μέσα, με κεντρικό θεματικό άξονα φέτος το πρόσωπο της μάνας στη λαϊκή μας παράδοση.
Μέσα από κείμενα όπως «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη και το λαϊκό παραμύθι «Ήλιος, αυγερινός και πούλια», οι έφηβοι θα εξερευνήσουν τις διαφορετικές όψεις της μητρότητας -από τη σκοτεινή έως την απόλυτη και τρυφερή αγάπη- μεταφέροντάς τες στη σκηνή με σύγχρονες ψηφιακές φόρμες. Το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί έως τις 3 Απριλίου 2026 με δωρεάν συμμετοχή, δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να περάσουν από τον ρόλο του θεατή σε εκείνον του δημιουργού, παράγοντας οι ίδιοι ένα συλλογικό ψηφιακό καλλιτεχνικό έργο.
Μάθε. Εμπνεύσου. Γίνε δημιουργός. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στη Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου».
19.2.2026






