Δήμος Περιστερίου : Συμμετοχή του Δήμου στην Ώρα της Γης 2024

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία  Ώρα της Γης 2024, που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Περιστερίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης, απευθύνει κάλεσμα σε όλες και όλους τους πολίτες Περιστερίου, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, από τις 20:30 έως τις 21:30, να σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα –την Ώρα της Γης– συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος.

«Για αυτό φέτος σας καλούμε να αφήσετε για μια ώρα στην άκρη την καθημερινή ρουτίνα σας και να διαθέσετε 60 λεπτά για να θυμηθείτε την αξία του δάσους και της σημασίας της προστασίας του! Αυτή η μία ώρα που θα αφιερώσεις στη φύση, εσείς αλλά και εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο σηματοδοτεί τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη, αλλά και τον άνθρωπο», τονίζεται με αφορμή την Ώρα της Γης 2024.

22.3.2024