Την επαναλειτουργία του Δημοτικού Μουσείου στο ιστορικό κτήριο του αείμνηστου Παύλου Μπικουβάρη, στο Αμμουδάρι Ασκύφου, ανακοίνωσε ο δήμος Σφακίων.
Το Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε κατά τη δημοτική περίοδο 2015–2019, αξιοποιώντας την προσπάθεια που είχε γίνει στην κτιριακή υποδομή από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και τη δωρεά της οικογένειας Μπικουβάρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 21 Οκτωβρίου 2018 και παρέμενε κλειστό από το 2020, ξανανοίγει τις πύλες του για το κοινό, δίνοντας ζωή σε έναν χώρο σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης.
Η έκθεση του Μουσείου περιλαμβάνει χώρο μνήμης Σφακιανών εθελοντών που συμμετείχαν στους Μακεδονικούς και Ηπειρωτικούς Αγώνες, καθώς και πλούσια λαογραφική συλλογή, που παρουσιάζει όψεις της καθημερινής ζωής, των εθίμων και της παράδοσης των Σφακίων.
Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό με δωρεάν είσοδο κάθε Τετάρτη και Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 15:00, έως τα μέσα του Ιουνίου, δίνοντας τη δυνατότητα και για εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης κάθε Σάββατο, κατόπιν συνεννόησης.
Από τα μέσα του Ιουνίου και έπειτα, καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο, θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 10:00 έως 15:00.
Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού επισκέψεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δήμο Σφακίων στο τηλέφωνο 6984208928.
30.5.2025