Δήμο Ηρακλείου : Ξεκινά η τοποθέτηση 47.000 ψηφιακών υδρομέτρων

Ξεκίνησε από την ΔΕΥΑ Ηρακλείου η αντικατάσταση των παλιών υδρομέτρων με νέας τεχνολογίας, τα οποία θα καταγράφουν την κατανάλωση του νερού ψηφιακά.Στόχος είναι η διαφύλαξη του υδατικού πόρου, η μείωση του μη τιμολογούμενου νερού και ο εντοπισμός διαρροών που μέχρι τώρα επιβάρυναν τους καταναλωτές.

Συνολικά προβλέπεται η τοποθέτηση 47.000 χιλιάδων νέων υδρομέτρων υψηλής ακρίβειας στο δήμο Ηρακλείου. Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 12.500 νέα υδρόμετρα σε όλη την περιοχή των Βασιλειών, της Φορτέτσας, του Ατσαλένιου, στον Μασταμπά, στο κέντρο του Ηρακλείου και έπονται οι περιοχές όπου εκτελούνται έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (Νέα Αλικαρνασσός, Τρεις Βαγιές, Δυτικές συνοικίες κ.α.) ενώ έως το τέλος του 2025 νέα υδρόμετρα θα έχουν τοποθετηθεί σε όλη την πόλη του Ηρακλείου.

Σε αυτόν τον  σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων υδρομέτρων καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης κάθε προβλήματος που ενδέχεται να προκύψει κατά τη διαδικασία αντικατάστασης

20.3.2024