Δήμο Ηρακλείου : Παρέμβαση για τη μείωση των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο με τη συνεργασία των Κοινοτήτων

Η μείωση των αδέσποτων ζώων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της αρμόδιας αντιδημάρχου, Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη, και των προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμο Ηρακλείου, την Τρίτη 27/2.

Η αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, ζήτησε την ενεργή συνδρομή των Προέδρων των Κοινοτήτων για την καταγραφή του αριθμού των αδέσποτων ζώων ανά περιοχή αλλά και για την προώθηση των υιοθεσιών, δράσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ηρακλείου.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη ο ευρύτερος σχεδιασμός του Δήμου, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα και την ευημερία των ζώων. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η στείρωση των αδέσποτων ζώων είναι ουσιαστικά μια πράξη αγάπης προς αυτά» σημείωσε η Ρένα Παπαδάκη και τόνισε ότι «είναι σημαντικό να ενεργοποιηθούν οι δημότες και μέσω της συνεργασίας με τις Κοινότητες προς αυτή την κατεύθυνση».

Η σντιδήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στη δράση του Δημοτικού Κυνοκομείου, το οποίο σύντομα θα αποκτήσει 50 νέες θέσεις φιλοξενίας σκύλων, και εξήρε την προσφορά των φιλοζωϊκών σωματείων και του δικτύου εθελοντών.

Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης η αξία της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης Συλλόγων, φορέων και σχολείων της πόλης, θέμα για το οποίο επίσης ζητήθηκε η συνδρομή των Προέδρων των Κοινοτήτων. Όπως αναφέρθηκε, το επόμενο διάστημα μεταξύ άλλων, ο Δήμος θα διοργανώσει ενημερωτικές δράσεις σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια για γονείς και μαθητές.

Τη συνάντηση χαιρέτησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ο οποίος δήλωσε ότι «το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων απασχολεί ιδιαίτερα όχι μόνο τη Δημοτική Αρχή αλλά και τους πολίτες, συνεπώς είναι πολύ σημαντικές οι συνέργειες όπως η σημερινή».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Εύη Μαρτιμιανάκη, υπεύθυνη Τμήματος Πολιτισμού-Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, η κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου Σοφία Μελιδώνη και ο κτηνίατρος Μανώλης Σουρανάκης .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν σχετικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου http://animals.heraklion.gr/.

29.2.2024