ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 6/10

Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και τοπικά φαινόμενα στα βορειοανατολικά και σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης χώρας αναμένονται την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο. Σχετικά υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους οι οποίες σταδιακά από το πρωί και από Βορρά προς Νότο θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 12 έως 28, στη Θεσσαλία από 14 έως 26, στην Ήπειρο από 11 έως 26, στη Στερεά από 13 έως 29, στην Πελοπόννησο από 10 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 27, στις Κυκλάδες από 18 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, αρχικά 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το πρωί θα πυκνώσουν ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα ανατολικά τμήματα του νομού θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ ενώ στα ανατολικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

meteo.gr