Διακομματική για Ντιμπέιτ: Απορρίφθηκε το αίτημα των δημοσιογράφων, προστέθηκε νέα ενότητα

Απερρίφθη από τη Διακομματική Επιτροπή  η πρόταση που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι, που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών να αντικατασταθεί η έκτη ενότητα -που προβλέπει ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών- με μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

Η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αποφάσισε την προσθήκη μιας νέας ενότητας επου αφορά στη Νέα Γενιά.

Πλέον επί τάπητος τίθενται οι λεπτομέρειες για το ντιμπέιτ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00 από την ΕΡΤ.

Ακόμη, δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη σειρά βάσει της οποίας θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά ενότητα.

Σύμφωνα με τους όρους της τηλεμαχίας, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια ενάμιση λεπτό.

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλλει την τελευταία.

Ζητάμε η 6η ενότητα να είναι μια ενότητα που δεν θα είναι απλώς δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών χωρίς ερωτήσεις, να είναι μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων” είπε ο Γιώργος Κουβαράς.

Δεν υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δημοσιογράφων. Συμφωνήσαμε σε όλα. Τώρα αν απαντήσουν οι πολιτικοί, αυτό είναι δική τους υπόθεση” είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαδάκης.

“Μονόλογο ή τοποθετήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πάρα πολλούς σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ας μας δοθεί λίγο παραπάνω χρόνος. Νομίζω ότι πιο ουσιαστικό θα είναι το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι θα το δεχτεί η διακομματική επιτροπή” ανέφερε ο Αντώνης Σρόιτερ.

Από την πλευρά της η Ράνια Τζίμα σημείωσε ότι: “Είχαμε μια συνεννόηση εύκολη, σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προσθέσουμε μια θεματική“.

Καθορίστηκε το πλαίσιο ομοφώνως. Είναι σημαντικό για μας να μπορούμε να ρωτήσουμε όλοι όλους. Έχουμε κοινή στάση απέναντι σε αυτό. Ελπίζω να το δεχτεί η διακομματική επιτροπή. Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να το δεχτεί», τόνισε ο Παναγιώτης Στάθης.

Είναι εύλογο και λογικό να προστεθεί μια θεματική ενότητα ελεύθερης ερώτησης. Δίνει έτσι και περισσότερο χώρο περισσότερο αέρα σε μας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουμε τι θέλουμε και δημιουργεί και συνθήκες ισοτιμίας μεταξύ μας” είπε η Σία Κοσιώνη.

Το debate θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00, στο Studio 4 του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για αυτό το σκοπό.

Πηγή: ΕΡΤ

5.5.2023