Δ. Αυγέρη: Αυτό που αμφισβητείται είναι η διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση

«Αυτό που αμφισβητείται εδώ και 25 ημέρες δεν είναι η ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Αμφισβητείται η ίδια η διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση. Αυτό ακριβώς είναι που αμφισβητείται από ορισμένους κύκλους -αν μπορώ να το πω έτσι- και από όσους έχουν συνηθίσει τους εαυτούς τους σε ρόλο ιδιοκτήτη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του, και αυτή η βάση -ούτε μήνας δεν έχει περάσει- έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία» τόνισε σε συνέντευξη της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δώρα Αυγέρη, το πρωί της Δευτέρας  στον ρ/στ Talk Radio.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πως φαίνεται πλέον πως είναι συντεταγμένο αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τη σημερεινή αποχώρηση του Στ. Κούλογλου, ενώ όπως σημείωσε «από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος καταβλήθηκε και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υπάρχει μια αρνητική εικόνα προς όσους κατά χιλιάδες συμμετείχαν στην εκλογή του νέου προέδρου, αλλά και προς την κοινωνία».

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως πως «όσοι δεν κατάλαβαν γιατί έχουμε νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν κατάλαβαν προφανώς ούτε ποια ήταν η αιτία της ήττας σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, η υπονόμευση δεν είναι κάτι καινούργιο. Αυτό που είναι καινούργιο είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η υπονόμευση. Η υπονόμευση του κόμματος και της ελπίδας των Ελλήνων να έχουν μια διαφορετική πρόταση αλλαγής δεν θα περάσει».​

23.10.2023