Δ. Κουτσούμπας στα Γιάννενα: ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μαζί, υποστηρίζουν τον μονόπλευρο προσανατολισμό στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, που ωφελεί τους εμποροβιομήχανους

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άρχισε την ομιλία του λέγοντας: Είμαστε εδώ, στα Γιάννενα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου, συνεχίζοντας τη μεγάλη μας πολιτική εξόρμηση στον λαό, τη μεγάλη μας προσπάθεια να φτάσει από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, νέο και νέα, το κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Καθημερινά συναντάμε, συζητάμε με εργάτες και εργάτριες στους χώρους δουλειάς, με ανθρώπους του μόχθου στις πόλεις και τα χωριά, με νέα παιδιά στα σχολεία και τις σχολές που προβληματίζονται, ακούνε ίσως για πρώτη φορά τι λέει το Κόμμα μας και σκέφτονται πως τώρα δε σηκώνει άλλη αναβολή. Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και τις ανάγκες των παιδιών μας.

Και δω στα Γιάννενα οι ανάγκες του εργάτη, του βιοπαλαιστή αγρότη και αυτοαπασχολούμενου, του κάθε νέου και της κάθε γυναίκας, καθρεφτίζονται μόνο στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ναι, λοιπόν, στις εκλογές της 21ης Μάη μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά να ενισχυθεί όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αισιοδοξία, η ελπίδα και το πιο σημαντικό, να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο, το δρόμο της ανατροπής.

Έχουμε από την αρχή ξεκαθαρίσει το δίλημμα περί σταθερότητας, δήθεν ακυβερνησίας που θέτουν η κυβέρνηση της ΝΔ και – με παραλλαγές – και οι άλλες δυνάμεις στον λαό, είναι εκβιαστικό και ψεύτικο. Γιατί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ακριβώς επειδή συμφωνούν στη βασική γραμμή πλεύσης, μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, ίσως μαζί και με άλλους πρόθυμους και είναι δεδομένο ότι θα το κάνουν.

Και αν δεν το κάνουν στις 22 Μαϊου, δεν είναι γιατί δυσκολεύονται, είναι γιατί θέλουν να εκβιάσουν, να κλέψουν με κάθε τρόπο την ψήφο του λαού ξανά.

Βέβαια όσο περνούν οι μέρες, οι εκβιασμοί κλιμακώνονται. Ήταν αναμενόμενο, το περιμέναμε να συμβεί. Παίζουν τα ρέστα τους για να εγκλωβίσουν τον λαό. Να αποσπάσουν τη στήριξή του σε μια πολιτική που την επόμενη μέρα θα επιτεθεί στο εισόδημά του, στα δικαιώματα, στη ζωή του.

Παίζουν όλοι τα ρέστα τους, γιατί ξέρουν ότι το κύρος του ΚΚΕ στον λαό είναι ανεβασμένο. Ότι είναι πολύ περισσότεροι από ότι στο παρελθόν οι άνθρωποι που «ψάχνονται», που δεν τους πάει το χέρι να ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια και μας έφεραν ως εδώ. Που μας λένε «μόνο εσείς μένετε σταθεροί, παλεύετε διαρκώς για όλους μας».

Όλη η ομιλία KKE | Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα Γιάννενα

 

Τελευταία Άρθρα