Είδαμε την παράσταση «Κάτι διαφορετικό 2» των C for Circus, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Οι C for Circus, μετά την επιτυχία τους «Καὶ ἐφύτευσεν ὁ Θεὸς παράδεισον», γιορτάζουν τα δέκα χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα («Κάτι διαφορετικό» 2013) και μας καλούν σε μια ξέφρενη γιορτή ζωής και διαφορετικότητας, με την παράσταση «Κάτι διαφορετικό 2», στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Με ένα αυτοσχέδιο σατιρικό βαριετέ, σε πρωτότυπο κείμενο και μουσική, οι C for Circus χτίζουν έναν κόσμο μέσα στον οποίο χωράνε τα πάντα.

Ξεκινούν από την γέννηση του ανθρώπου και περιγράφουν άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σαρκασμό την πορεία της ζωής μέχρι το αναπόφευκτο τέλος. Μέσα σε 90 λεπτά καταφέρνουν να μιλήσουν για πάρα πολλά θέματα, ενίοτε κάπως υπερβολικά, αλλά πάντοτε αληθινά. Η πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας περνάει μέσα από τα μάτια του θεατή ενώ η αέναη κίνηση σε συνδυασμό με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο των ηθοποιών κατορθώνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

Η κλιματική αλλαγή, η κρίση των αξιών και των θεσμών, ο ωχαδερφισμός και η κοινωνική αναλγησία, η τεχνική νοημοσύνη, η υπερβολή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά προγράμματα, η οικογένεια, η παιδεία αλλά και η υπογεννητικότητα είναι μερικά από τα θέματα που θίγει η παράσταση.

Οι εικόνες διαδέχονται η μια την άλλη, προκαλώντας γέλιο, θυμηδία, δάκρυα, ανάλογα με την σκοπιά που θα το δει κανείς και με βάση τις εμπειρίες του. Με άλλα λόγια είναι ένα πάρτι που τολμάει να ρισκάρει και να πλάθει κόσμους παράδοξους αλλά πέρα για πέρα αληθινούς.

Πολλά συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Παναγιώτη Γαβρέλα αλλά και σε όλη την ομάδα C-For Circus και Άρτεμη Γρύμπλα που έγραψαν τα κείμενα.

Μια παράσταση που συνιστούμε ανεπιφύλακτα και που σίγουρα αξίζει να την δείτε!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: C for Circus και Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γαβρέλας

Βοηθός σκηνοθέτις: Δάφνη Κιουρκτσόγλου

Δραματουργική επεξεργασία: Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνικά-Kοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου, Αλεξάνδρα Αναστασία Φτούλη

Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Βαλέρια Δημητριάδου, Νίκος Μήτσης

Σχεδιασμός φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση

Επιμέλεια Κίνησης: Έλσα Σίσκου

Μακιγιάζ: Faleichyk Olga

Φωτογραφίες-Τρέιλερ: Δομνίκη Μητροπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Χρύσα Κοτταράκου

Συμπαραγωγή: C for Circus – θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Μαρία – Ελισάβετ Κοτίνη, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

INFO

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ακαδημίας 3

Τηλ. 2103636144 https://theatrotzenikarezi.gr/ https://www.facebook.com/TzeniKareziTheater/ https://www.instagram.com/tzeni_karezi_theatre/

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παραστάσεις έως 2 Ιουνίου 2024

Τετάρτη & Κυριακή 20.00

Πέμπτη έως Σάββατο 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό 16 ευρώ

Μειωμένο 14 ευρώ (για φοιτητές, ανέργους και ΑμεΑ, με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας/κάρτας)

Προπώληση:

– Στο ταμείο του θεάτρου, ωράριο 11:00-14:00 και 17:00- 21:00 – https://www.more.com/theater/kati-diaforetiko-2/

H παράσταση «Κάτι διαφορετικό 2» πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού