Είδα την παράσταση ”Θα σε δω στον παράδεισο” στο θέατρο Αλκμήνη

Στο θέατρο Αλκμήνη είδα την παράσταση ”Θα σε δω στον παράδεισο”, μια παράσταση που σου γλυκαίνει πραγματικά την ψυχή. Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Νιλ Σάιμον (Neil Simon) ”Rose’s dilemma” που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση-απόδοση της Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Στην παράσταση παρακολουθούμε τη φαντασίωση της συγγραφέως Ρόουζ (Άννας Αδριανού) με τον αγαπημένος της Ουάλς (Γιώργη Κοντοπόδη), επίσης συγγραφέα, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή… Η Ρόουζ λειτουργεί σαν να είναι ακόμα δίπλα της και όλο αυτό προκαλεί διαφορές χιουμοριστικές καταστάσεις καθώς η πραγματικότητα συγκρούεται με τη “μεταφυσική” επικοινωνία της με τον Ουάλς.

Η εξαιρετική ερμηνεία της διακεκριμένης ηθοποιού Άννας Αδριανού, μας χαρίζει γέλιο αλλά και συγκίνηση, ειδικά στο τέλος, ενώ ο σπουδαίος Γιώργης Κοντοπόδης (έχω γράψει και παλαιότερα για το ταλέντο αυτού του καλλιτέχνη) παρουσιάζεται  “αέρινος” και συγχρόνως “ζωντανός”. Πρόκειται για ένα πολύ ταιριαστό ντουέτο που μας παρασύρει στο να θεωρούμε ότι είναι υπαρκτή αυτή η ερωτική σχέση.

Η βοηθός και έμπιστη φίλη της Ρόουζ, η Αρλέν (Δανάη Καλοπήτα),προσπαθεί να ισορροπήσει και να βάλει στην πραγματικότητα την Ρόουζ χωρίς όμως πάντα να το καταφέρνει. Η γλυκιά Δανάη Καλοπήτα ερμηνεύει με έντονο ρεαλισμό τον ρόλο της, είναι μια ηθοποιός πολλά υποσχόμενη.

Ο Νίκος Καραγιαννίδης (Τζον) δίνει ζωντάνια στην πλοκή και έχει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της παράστασης. Πρόκειται για έναν νέο ηθοποιό που σίγουρα θα έχει λαμπρό μέλλον.

Τέλος, αξίζει να αναφερθώ στην πολύ καλή μετάφραση-απόδοση του έργου από την έμπειρη Ρένα Ρίγγα αλλά και στην εξαιρετική σκηνοθεσία του ταλαντούχου Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Συνολικά, πρόκειται για μια παράσταση που αξίζει να δείτε!

Φωτό μετά την παράσταση

 

Το τελευταίο έργο του Νιλλ Σαιμον “Roses dilemma” παρουσιάζεται – για πρωτη φορα στην Ελλαδα – στο θέατρο Αλκμήνη, από το Σαββατο 14 Οκτωβριου, σε μετάφραση – απόδοση Ρένας Ριγγα και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου με τον τίτλο “Θα σε δω στον παράδεισο”.

Η Άννα Αδριανού αναλαμβάνει τον ρόλο της Ρόουζ, ο Γιώργης Κοντοπόδης τον ρόλο του Ουαλς, ενώ στους δύο άλλους ρόλους του έργου συναντάμε δύο νέους ηθοποιούς στη Δανάη Καλοπητα ( Αρλεν ) και τον Νίκο Καραγιαννίδη ( Τζων )

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ (σκηνη Intermedia)
Αλκμηνης 8 – 12, 11854
Τηλ 2103428650

«ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ » (ROSES DILEMMA) Του Νιλλ Σαιμον

Μεταφραση – αποδοση: Ρενα Ριγκα
Σκηνοθεσια: Αλεξανδρος Λιακοπουλος
Μουσικη:Αγγελος Ανδρεοπουλος
Φωτισμοι: Μανωλης Μπρατσης
Επιμελεια σκηνικου: Μιχαλης Παπαδοπουλος
Κοστουμια: Κατερινα Κοντου
Βοηθος Σκηνοθετη: Πηνελοπη Μπουρλη
Παιζουν οι ηθοποιοι: Αννα Αδριανου, Γιωργης Κοντοποδης, Δαναη Καλοπητα, Νικος Καραγιαννιδης

Πληροφορίες:

Πρεμιέρα: Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Ημερες και ωρες παραστασεων: Σαββατο στις 21:30, Κυριακη στις 18:00

Τιμες εισιτηριων: 18 ευρω, 15 ευρω (φοιτητικο, ανεργων, Α.Μ.Ε.Α.)

Διαρκεια: 100 λεπτα

Παραστασεις απο το Σαββατο 14 Οκτωβριου 2023 εως την Κυριακη 25 Φεβρουαρίου 2024

Προπωληση στο ταμειο του θεατρου Αλκμηνη – ticketservices.gr

Θέατρο Αλκμήνη

Διέυθυνση: Αλκμήνης 12

Περιοχή: Πετράλωνα

Τηλέφωνο: 210 3428650