Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 και ώρα 19:00, το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει τη σκηνή της μνήμης και της συγκίνησης για μια βραδιά ιστορικής σημασίας αφιερωμένη στην αξεπέραστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Κανάλι Ένα 90,4 Ιωσήφ Βουράκης, η Έφη Πίκουλα-Βουγιουκλάκη, ο σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης –ο οποίος και φιλοτέχνησε το Καμαρίνι– καθώς και ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Παναγιώτης Τιμογιαννάκης.

Στη βραδιά θα μιλήσουν άνθρωποι που συνεργάστηκαν, γνώρισαν ή εμπνεύστηκαν από την αξεπέραστη Αλίκη Βουγιουκλάκη – τη γυναίκα που άλλαξε οριστικά το πρόσωπο του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου και σφράγισε με το φως της ολόκληρες γενιές: η Άννα Φόνσου, ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Δημήτρης Σαμόλης, ο Γιώργος Παπαπαύλου και η θεατρική παραγωγός-υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Νταίζη Λεμπέση.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν σπάνια αποσπάσματα από μεγάλες θεατρικές στιγμές της Αλίκης, καθώς και αποσπάσματα από την τελευταία ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Πειραιώτη δημοσιογράφο Παναγιώτη Φύτρα, Προϊστάμενο Προγράμματος και Πολιτισμού της ΔΗ.ΡΑ.Π., ο οποίος είχε την ιδέα, θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει τη βραδιά.
Μια βραδιά μνήμης, θεάτρου και συγκίνησης.
Μια συνάντηση με το φως μιας γυναίκας που δεν έφυγε ποτέ πραγματικά από τη σκηνή.
Επικοινωνία-δημόσιες σχέσεις εκδήλωσης: Νατάσα Παππά






