Εκτός της ομάδας Left της Ευρωβουλής ο Αλέξης Γεωργούλης

Με επίσημη ανακοίνωση της ομάδας Left της Ευρωβουλής στην οποία ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ  αποφάσισε  να θέσει εκτός ομάδας τον βουλευτή Αλέξη Γεωργούλη ύστερα από τις καταγγελίες σε βάρος του  για ποινικά αδικήματα και το αίτημα των βελγικών Αρχών για άρση της ασυλίας του:

«Η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης δεν θα είναι πλέον μέλος της ομάδας με άμεση ισχύ μετά από πληροφορίες που ελήφθησαν για καταγγελίες για ποινικά αδικήματα και το αίτημα των βελγικών αρχών να άρουν την ασυλία του, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Metsola. εχθές.

Η απόφαση λήφθηκε με κοινή συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Γεωργούλη και της Αριστεράς, σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας, και θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή της επίλυσης της υπόθεσης.

Η Αριστερά παίρνει τις κατηγορίες εξαιρετικά σοβαρά και δεσμεύεται να αποτρέψει και να εξαλείψει κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των επιζώντων της βίας λόγω φύλου. Η Αριστερά θεωρεί απαράδεκτη την αποκάλυψη των προσωπικών στοιχείων του καταγγέλλοντα στα ΜΜΕ».

9.5.2023