Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, κατά στελεχών της ΝΔ

Τις  τρεις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, που σημειώθηκαν ξημερώματα στις περιοχές της Πυλαίας, της Τούμπας και της Ανάληψης, στην Θεσσαλονίκη με στόχο στελέχη της ΝΔ.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται  πέντε τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση στην περιοχή της Ανάληψης, από το αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο πολυκατοικίας, στην οποία κατοικεί πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας.

Η μητέρα της πολιτεύτριας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στην Ε’ Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου νοσηλεύεται η ίδια η πολιτεύτρια, η οποία έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια, καθώς και αναπνευστικά προβλήματα.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται επίσης ο πατέρας της, ο οποίος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και δύο ακόμη ένοικοι της πολυκατοικίας.

Τις  τρεις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καταδίκασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. «Η επίθεση σε στελέχη της παράταξης μας στη Θεσσαλονίκη μέσα στα σπίτια τους, είναι αποτρόπαια. Αναμένουμε την καταδίκη όλων των πολιτικών κομμάτων για αυτή τη φρικαλέα δολοφονική ενέργεια. Δε μπορεί η τοξικότητα να διαχέεται στο δημόσιο βίο και να περνάνε στα ψιλά  τέτοιες αδιανόητες επιθέσεις.Αρκετά. Δεν εκφοβιζόμαστε, δεν λυγίζουμε. Οι σκέψεις μας είναι στους τραυματίες και στις οικογένειές τους», έγραψε η κ. Αγαπηδάκη στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

1.7.2026