Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου: Ανοιχτό κάλεσμα για ψηφιοποίηση παλαιών φωτογραφιών

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού απευθύνουν ευρύ κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για ψηφιοποίηση παλαιών οικογενειακών φωτογραφιών που σχετίζονται με την αμπελοκαλλιέργεια, τον τρύγο, το μοσχάτο Σάμου, το σαμιακό αμπελώνα και διάφορες σκηνές από τις φάσεις της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί μας. Πέρα από τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν στιγμές δραστηριότητας, και οι  απλές, αναμνηστικές φωτογραφίες σε αμπελώνες, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η διάσωση των στοιχείων της αμπελοοινικής ταυτότητας του νησιού μας, η συλλογή τεκμηρίων της πατρογονικής καλλιέργειας του αμπελιού στη Σάμο και η διατήρησή τους για τις επόμενες γενιές.

Οι φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν, θα ψηφιοποιηθούν και θα επιστραφούν στους κατόχους τους. Το συγκεντρωμένο υλικό θα προστεθεί στα πολιτιστικά τεκμήρια τα οποία ο Ε.Ο.Σ Σάμου συλλέγει την τελευταία δεκαετία, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες αρχείο, στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας αλλά και αποτύπωμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όσοι έχουν στη διάθεσή τους τέτοιες οικογενειακές φωτογραφίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με:

  • Marketing Ε.Ο.Σ Σάμου- κα Μαργαρίτα Ικαρίου τηλ. 22730.87510 εσωτ. 538

marketing.samoswine@gmail.com

  • Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού – κ. Αποστόλη Γιαννακόπουλο , τηλ. 6974367418

photonisos@gmail.com

 

2.8.2024