Ενός λεπτού σιγή για την εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης δημιουργήθηκαν διάφορα κράτη, ανάμεσά τους η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Στενότερος σύμμαχος του καθεστώτος Αλίγιεφ στο πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο Αζερμπαϊτζάν, εξελίχτηκε η Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος αναφέρεται σε «δύο χώρες, ένα έθνος». Με τον καθορισμό των συνόρων, η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ), με αρμενικό πληθυσμό από αρχαίων χρόνων, εγκλωβίστηκε εντός του  Αζερμπαϊτζάν. Τους τελευταίους μήνες, η μοναδική δίοδος σύνδεσης της περιοχής με την εξασθενημένη Αρμενία, αποκόπηκε από τους Αζέρους, οδηγώντας τον αρμενικό πληθυσμό (120.000) σε απόγνωση. Τις προάλλες, οι Αζέροι εξαπέλυσαν απροειδοποίητα επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναγκάζοντας την τοπική διοίκηση σε παράδοση και χιλιάδες Αρμένιους σε φυγή. Η εθνοκάθαρση του αρμενικού πληθυσμού άρχισε, με δεκάδες χιλιάδες άντρες, γυναίκες, παιδιά, ανάμεσά τους τραυματισμένοι κι ασθενείς,  φορτωμένοι σε αυτοκίνητα στο δρόμο της προσφυγιάς. Την εθνοκάθαρση αναμφίβολα θα ακολουθήσει πολιτισμική γενοκτονία κάθε αρμενικού και χριστιανικού στοιχείου βάσει της γνωστής «πολιτικής» των Τουρκο-Αζέρων κι ειδικότερα της συμμαχίας Ερντογάν-Αλίγιεφ, με την ανοχή κι έγκριση της Ρωσίας.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με γενοκτονίες από τους Τουρκο-Αζέρους, κάθε φορά που βρίσκουν αδύνατα κι ανυπεράσπιστα θύματα, ενώ στην πλευρά μας επικρατούν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της Ιστορίας, που εξαπατώνται, ή το χειρότερο, που εφευρίσκουν λόγους να εξωραΐζουν το θηρίο. Έτσι, σήμερα που ο φασισμός δίπλα μας με αιμοδιψείς ηγεμόνες εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας και  ο τουρκικός επεκτατισμός επιδιώκει την εξάλειψή μας, εγχώριοι «φωστήρες» επιρρίπτουν την ευθύνη στα θύματα!

Καθώς ο Ερντογάν, μέσω του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο, καταδιώκει και τις τελευταίες φωνές αντίστασης στα κατεχόμενα συνθλίβοντας την τουρκοκυπριακή ταυτότητα, πληθαίνουν οι εγχώριοι …«ηλίθιοι» που προωθούν την συνεργασία με τον ισλαμοφασισμό στο όνομα «οικοδόμησης ειρήνης». Μια Τουρκία, που κατέχει ήδη τη μισή Κύπρο, κατέχει εδάφη στη βόρεια Συρία και στο  Ιράκ, επιβάλλει κι επιχαίρει με την εθνοκάθαρση γηγενών πληθυσμών, σχεδιάζει διάδρομο στα εδάφη της Αρμενίας και διεκδικεί το μισό Αιγαίο με στρατηγικό έλεγχο της Αν. Μεσογείου, αυτή την επεκτατική Τουρκία θα … συνετίσουν οι εγχώριοι φωστήρες με θεωρίες συνεργασίας μαζί της!

Οι αδύνατοι Αρμένιοι έγιναν για μια ακόμα φορά θύμα του ισλαμοφασισμού. Ενός λεπτού σιγή, λοιπόν, με θαυμασμό  γι’ αυτόν τον  λαό, που αντιστέκεται. Ενός λεπτού σιγή, με ντροπή για τους εγχώριους «χρήσιμους ηλίθιους» που καταριούνται τον φασισμό του Χίτλερ, αλλά σιωπούν μπροστά στον σύγχρονο ισλαμοφασισμό και τα εγκλήματά του. Ενός λεπτού σιγή, με πόνο για την ανθρωπότητα που σπαράζει. Ενός λεπτού σιγή, με περιφρόνηση για όσους φλυαρούν υπέρ μιας «ειρήνης» μέσω … εθνοκαθάρσεων. Ενός λεπτού σιγή, για όσους αγωνίζονται για την πατρίδα και την ανθρωπότητα, επειδή πρέπει να αγαπά ένας την πατρίδα του για να αγαπήσει και την ανθρωπότητα. Ενός λεπτού σιγή, μαζί με όσους κατανοούν ότι η πατρίδα θα σωθεί από το κτήνος του ισλαμοφασισμού, αφού πρώτα παραμερίσουμε τις εγχώριες ηλιθιότητες.

Κώστας Μαυρίδης, Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D), Πρόεδρος Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο