ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΞ-ΛΑΞ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

ΠΥΞ-ΛΑΞ και θέατρο Λυκαβηττού! Δύο έννοιες σχεδόν ταυτόσημες καθώς σε αυτό το χώρο μεγαλούργησαν πολλές φορές στο παρελθόν οι ΠΥΞ-ΛΑΞ, με αποκορύφωμα την αποχαιρετιστήρια τους συναυλία το 2004 μαζί με τον μεγάλο απόντα (από το 2010) Μάνο Ξυδούς! Για το λόγο αυτό η χτεσινή συναυλία έκλεισε με το τραγούδι που απογείωσε η υπέροχη φωνή του Μάνου «Εσύ εκεί».

Το ανακαινισμένο θέατρο Λυκαβηττού αποδείχτηκε μικρό για να στεγάσει την εφηβεία, τα όνειρα και τις ελπίδες όλων όσων ανηφόρησαν στις 16 και 21 Σεπτεμβρίου προκειμένου να θυμηθούν και να νιώσουν ό,τι σήμαινε (και συνεχίζει να σημαίνει) αυτή η μπάντα … Οι δύο βραδιές (φυσικά) ήταν sold out με το συγκρότημα να μην χάνει την ευκαιρία να εκφράζει(απο το μικρόφωνο) την ευχαρίστηση στον κόσμο για την επί τόσα χρόνια στήριξή του!

Τι να θυμηθούμε από την χτεσινή βραδιά; Τις «Παλιές μας αγάπες», Το «Πούλα με» , το « Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ» ,με το οποίο άνοιξε η συναυλία, ή μήπως το «Λένε για μένα» και το «Όλο με αφήνεις να σε αφήσω»;  Το κοινό παραληρούσε και εξέφραζε την αγάπη του είτε μέσω χειροκροτημάτων, είτε μέσω επευφημιών, είτε ακόμη και μέσα από τον ρυθμό που έδινε σε κάθε τραγούδι που ακουγόταν!

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έκαναν πραγματικά ό,τι μπορούσαν για να ευχαριστήσουν το κοινό τους και η συναυλία διήρκεσε 2,5 ώρες γεμίζοντας με υπέροχα συναισθήματα όσους ήταν εκεί. Φυσικά ακούστηκαν και κομμάτια από τους προσωπικούς δίσκους τόσο του Φίλιππου Πλίατσικα όσο και του Μπάμπη Στόκα όπως το «Έμεινα εδώ» και το «Αφιερωμένο».

Για το τέλος να εκφρασω την ευχή αυτή η μπάντα για πολλά χρόνια ακόμη να μας χαρίζει τέτοιες συναυλίες και να είναι σίγουρη(η μπάντα) ότι δεν θα «ΠΑΨΕΙ ΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ» Σας αγαπάμε πολύ!

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ