ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ATHENS COFFEE FESTIVAL 2024, ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!

Η μεγαλύτερη γιορτή του καφέ! Ένα φεστιβάλ που μας χαρίζει μοναδικές στιγμές από το 2016 και γίνεται όλο και καλύτερο, με την πάροδο των ετών. Το , για μια ακόμη χρονιά, κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του στο κοινό της Αθήνας, που έσπευσε να το απολαύσει! Εμείς το επισκεφτήκαμε το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Σεπτεμβρίου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Με τι να πρωτοξεκινήσουμε; Αρχίζουμε από τα 120 , με τις εκλεκτές ποικιλίες από χώρες με παράδοση στον καφέ (Βραζιλία, Γουατεμάλα, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Περού κτλ). Εκτός από τον καφέ όμως, είχες τη δυνατότητα να απολαύσεις εξαιρετικές ποικιλίες τσαγιού αλλά και σοκολάτας, που αποζημίωσαν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Υπήρχαν επίσης και Street ood επιλογές, γευστικά snacks, burgers, burritos, hot-dog, κουλούρια, λουκουμάδες και παγωτό μηχανής.

Για όσους ήθελαν να απολαύσουν τη μυσταγωγία του καφέ, ακόμη και μέσα στο σπίτι τους, υπήρχε η δυνατότητα αγοράς οικιακών συσκευών και φίλτρου καθώς και καφέ σε κάψουλες, και ελληνικό. Το ότι είδαμε πολύ κόσμο να φεύγει με σακούλες, που περιείχαν αυτές τις συσκευές, είναι ένα ακόμη σημάδι ότι το κοινό έφευγε ευχαριστημένο από το φεστιβάλ.

Είναι περιττό να πούμε ότι το αποτελεί, όλα αυτά τα χρόνια, τη χαρά του επαγγελματία στο χώρο της καφεστίασης και της φιλοξενίας. Εκτός από μία πλούσια γκάμα ποιοτικών προϊόντων καφέ, στα περίπτερα των εταιριών του φεστιβάλ, υπήρχαν επαγγελματικές μηχανές καφέ, εξοπλισμός barista, μύλοι άλεσης, καφετιέρες ζεστής εκχύλισης, είδη σερβιρίσματος, γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά. Επομένως, αν ήσουν επαγγελματίας, ήταν επιβεβλημένο να περάσεις από το φεστιβάλ, για να δεις και να διαλέξεις το καλύτερο για την δουλεία σου!

Αν σε ενδιέφερε η φιλοσοφία του καφέ, και δεν στεκόσουν μόνο στην απόλαυση που σου προσφέρει, στα μπορούσες να λύσεις όλες σου τις απορίες. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Ibrik, τον Τούρκικο και τον Ελληνικό; Πόσο σημαντικό είναι το σωστό νερό για τον καφέ και πώς η σύγχρονη τεχνολογία επηρεάζει την παραγωγή του; Είναι ο φραπέ πάλι στη μόδα και ποιος είναι ο Dalgona που έχει γίνει viral; Η απάντηση έρχεται από τους coffee experts, τους παγκοσμίου βεληνεκούς barista και τα στελέχη της αγοράς!

Στο φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, είχες την ευκαιρία να γελάσεις με την ψυχή σου, καθώς οι Λάμπρος Φισφής και Ζήσης Ρούμπος, οι πασίγνωστοι – , έδωσαν δύο απολαυστικές παραστάσεις στο Αμφιθέατρο, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα!

Για του λάτρεις της μουσικής και του χορού υπήρχαν δύο πολύ ωραία , ένα με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, την μπάντα της , και τον Ιαν Στρατή, Το Σάββατο, και μια μαγευτική χορευτική παράσταση την Κυριακή, από τις ομάδες ‘Compañía Flamenco soleá’ και ‘Χοροκίνηση’ , που συμμετείχαν οι χορευτές: Έμιλυ Χασιώτη, Αλέξης Λανταβός, Δέσποινα Παπαργυρίου και Πόπη Παναγοπούλου. Επίσης βροντερό παρόν έδωσαν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του 87.7, Σάκης Τσιτομενέας και Σπύρος Παγιατάκης ενώ και ο βασιλιάς των decks, CJ Jeff, μάγεψε με ένα εκρηκτικό House & Deep House Set.

Αν παρόλα αυτά, είστε από τους άτυχους που δεν πρόλαβαν να ζήσουν τη μαγεία του , το προηγούμενο διήμερο, σας έχω ευχάριστα νέα! Σήμερα Δευτέρα, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαγικές γεύσεις καφέ τσαγιού και σοκολάτας, φυσικά με μοναδικά . Οι Over9000 Band έρχονται να κατακτήσουν τη σκηνή του φεστιβάλ με το Skate Punk attitude τους, σε μια συναυλία γεμάτη ενέργεια και αστείρευτο κέφι στις 17:30, ενώ στις 18:30 Ο μοναδικός Eren Alioglou θα συνδυάζει κρουστά με ηλεκτρονικούς ήχους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που θα σας σαγηνεύσει, σε ένα μοναδικό .Σπεύσατε λοιπόν!

Πολλά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση στην . Τα χαρούμενα πρόσωπα των επισκεπτών ήταν η καλύτερη επιβράβευση! Μεγάλος Χορηγός του φεστιβάλ ήταν το NOYNOY BARISTA’S GOLD.

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος