Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας ,Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή στην Αλοννησο

Γράφει η Ζαφειρουλα Αναγνώστου 
H Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Ζέττα Μακρή, επισκέφθηκε την Αλόννησο για την παράδοση απαραίτητου εξοπλισμού από την ΚΤΥΠ Α.Ε., με σκοπό την ενίσχυση των νέων δομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήτοι το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλοννήσου. Ο εξοπλισμός περιλάμβανε θρανία, καρέκλες, έδρανα, βιβλιοθήκες και υπολογιστές, ενώ η Υφυπουργός συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς από το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου, το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου .
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Παναγιώτης Αναγνώστου, υποδέχθηκε την Υφυπουργό στο λιμάνι και στη συνέχεια μετέβησαν μαζί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου.
Κατά την εκδήλωση, ο Δήμαρχος πήρε το λόγο και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεισφορά της Υφυπουργού στην ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ και Εσπερινού Γυμνασίου, καθώς και στη διαρκή υποστήριξή της προς τα σχολεία της περιοχής και σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, της απένειμε τιμητική διάκριση σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της στον τομέα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και ένα συμβολικό γούρι και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα.
Κατά τη συνάντηση, οι διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έθεσαν σειρά ζητημάτων, στα οποία η Υφυπουργός απάντησε με λεπτομέρεια, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές.
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε κάθε τους βήμα, καθώς η παιδεία αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Δήμο.
«Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη και την ευημερίας της κοινωνίας, καθώς διαμορφώνει τους πολίτες του αύριο.
Στις νησιωτικές περιοχές, η επένδυση σε σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές και εξοπλισμό είναι καθοριστικής σημασίας. Η υποστήριξη των σχολείων με κατάλληλο προσωπικό και υποδομές ενισχύει τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και τη συνολική ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας, διασφαλίζοντας ισότιμες ευκαιρίες για τους νέους του νησιού.»
Ζαφειρουλα Αναγνώστου
23.9.2024