Επεκτείνεται το πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού σε όλη την Ελλάδα

Ξεκινά η δεύτερη φάση του προγράμματος Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Έως και τις 11 Ιουνίου 2023 τα άτομα με αναπηρία από όλη την Επικράτεια, που θέλουν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό, θα μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr

Ανοιχτή παραμένει και η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

Η α’ φάση του πιλοτικού προγράμματος λειτουργεί ήδη στην Περιφέρεια Αττικής και τα νησιά της και θα καλύψει 1.000 άτομα. Η β’ φάση  θα καλύψει επιπλέον 1.000 ωφελούμενους από τις υπόλοιπες Περιφέρειες. Επίσης, από τα μη αναλωθέντα ποσά, θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις, οι οποίες απευθύνονται στο σύνολο των αιτούντων από όλη τη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr ή να καλούν στους αριθμούς 1555 (χωρίς χρέωση, επιλέγοντας 3-ΟΠΕΚΑ και στη συνέχεια το 8), και  210-7000240 (με αστική χρέωση, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, εργάσιμες ημέρες).

15.5.2023