Επιμορφωτικά σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης για την αντισεισμική προστασία εργαζομένων σε κοινωνικές δομές

Επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Υβριδικό σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας σε εργαζόμενους δομών κοινωνικής μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης» διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσια της Άσκησης για την Αντιμετώπιση Μεγάλου Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων και σκοπός του είναι η επιμόρφωση των Εργαζομένων των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Εργαζομένων σε Δομές Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης έτσι ώστε να επιμορφωθούν σε θέματα και διαδικασίες που πρέπει να εφαρμοστούν σε περίπτωση ενός τέτοιου γεγονότος και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην μείωση της Σεισμικής Διακινδύνευσης στην Κρήτη μέσω της Ενίσχυσης της Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και Διαλειτουργικότητας όλων των Φορέων.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης στα σεμινάρια θα παρουσιαστούν οι παρακάτω θεματικές:

– «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Διαχείριση Κινδύνων σε Δομές Κοινωνικής Μέριμνας» (Δρ. Ευθύμιος Λέκκας , καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ε.Κ.Π.Α., πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)

– «Δράσεις Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης σε Δομές Κοινωνικής Μέριμνας. Εμπειρίες και Διδάγματα» (Δρ. Ασημίνα Κούρου, αν. προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

– «Προετοιμασία και Προστασία από Τσουνάμι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;».(Δρ. Μαρίνος Χαραλαμπάκης, Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών).

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης και διαδικτυακά την Πέμπτη 21.03.2024 και την Παρασκευή 22.03.2024 και ώρα από 12:00 μ.μ. έως 14:30 μ.μ. στην Αίθουσα του Πολυχώρου των Κοινωνικών Ιδρυμάτων Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού επί της οδού Μονής Αγκαράθου 9 στο Ηράκλειο Κρήτης.

20.3.2024