ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2023-24

Από αυτή τη Δευτέρα 16/10 στις 17.30-19.30 και για δύο Δευτέρες το μήνα, κάθε 15η ημέρα περίπου, ξεκινάμε και φέτος την πολυφωνική μας διαδρομή, στο Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος.

Με Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο και την ελληνόφωνη νότια Αλβανία, κάνουμε βουτιά στο παρελθόν, εξερευνώντας ταυτόχρονα τη φωνή μας και τις δυνατότητές της, επιχειρώντας να ενώσουμε το μέσα μας, με το Ηπειρωτικό πολυφωνικό τραγούδι και την ομάδα που κοινωνεί.
Μέσα από την προετοιμασία με αναπνοές, φωνητικές ασκήσεις και χαλαρή σωματική άσκηση, αλλά και την κοινωνική και συναισθηματική προσέγγιση του πολυφωνικού τραγουδιού, στόχος είναι η εκμάθηση των διαφορετικών ρόλων και η κατανόηση της γενικότερης δομής του Ηπειρωτικού πολυφωνικού τραγουδιού.

Η ερμηνεία πολυφωνικών τραγουδιών από διαφορετικές περιοχές της Ηπείρου, η καλλιέργεια της φωνής και η ανάδυση του προσωπικού ήχου είναι στοιχεία που επιδιώκουμε να εμβαθύνουμε. Το εργαστήρι αφορά άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να τραγουδήσουν το Ηπειρωτικό πολυφωνικό τραγούδι, χωρίς να έχουν θεωρητικές μουσικές γνώσεις.
Μπορεί κάποιος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να έχει την εμπειρία ενός drop in μαθήματος, αλλά βέβαια και μια ολοκληρωμένη συμμετοχή του συνολικού εργαστηρίου.

Διδασκαλία: Αρετή Μίγγου
Κόστος(2 δίωρα εργαστήρια το μήνα) : 25€ το μήνα (20€ άνεργοι, φοιτητές, αμεα)
Drop in:15€ (12€ άνεργοι, φοιτητές, αμεα)
Πλέον φπα

Η δήλωση συμμετοχής είναι περιορισμένη.

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο email: polyphonicareti@gmail.com κ΄πληρ. στο τηλ. 6977366047 .
Το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους
Σταθερή ημέρα Εργαστηρίου: Δευτέρα, ώρα :17.30-19.30

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

2023

16/10, 30/10
6/11, 20/11
4/12, 18/12

2024

8/1, 22/1
5/2, 19/2
4/3, 11/3
1/4, 15/4, 29/4

Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός ( ερμηνεύτρια-εκπαιδεύτρια παραδοσιακών κρουστών, Ηπειρωτικού πολυφωνικού και παραδοσιακού τραγουδιού), μουσικοπαιδαγωγός,Performer.
Έχει πτυχίο Πολιτικής επιστήμης και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Είναι απόφοιτος του επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Carl Orff και παραδίδει επιμορφωτικά σεμινάρια σε ενήλικες.
Ολοκλήρωσε τριετή σπουδή Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού στο Μουσείο Φοίβου Ανωγειαννάκης και έχει εκπαιδευτεί στη φωνή με την Ειρήνη Τσιρακίδου και τον Γιώργο Σαμαρτζή, όπως έχει παρακολουθήσει και πλήθος σεμιναρίων για τη φωνή και την αναπνοή. Ερευνά και διδάσκει το Ηπειρωτικό πολυφωνικό τραγούδι και είναι ίδρυση του εγχειρήματος «Πολυφωνικό Καφενείο» που αφορά εργαστήρια και παραστάσεις με κεντρικό θέμα το Ηπειρωτικό τραγούδι σε δημιουργική σύνθεση με ποίηση, χορό και άλλες τέχνες.

Διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, όπου συχνά συνδυάζει την εκμάθησή του με την παραδοσιακή ρυθμολογία και τα κρούστα, δημιουργώντας φωνητικά σύνολα με κυριάρχες στοιχεία τις φωνές, τον ρυθμό, τα κρούστα.

Δίδαξε το μάθημα των παραδοσιακών κρουστών στα Μουσικά Σχολεία, ωδεία και ιδιωτικά και παραδίδει βιωματικά σεμινάρια ρυθμού, φωνή και κίνηση για ενήλικες, με τίτλο «Ο ρυθμός μέσα μας». Είναι τελειόφοιτη της εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία μέσω του Ρυθμού, Πρωτόγονη Έκφραση – “Expression Primitive”.
Είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody” με τρία άλμπουμ και διεθνείς συνεργασίες.
Συνθέτει τη δική της μουσική.

14.10.2023