Ε.Ε. : Συντονιστική Ομάδα Αμοιβαίας Αναγνώρισης και Αποκεντρωμένων Διαδικασιών Κτηνιατρικών Φαρμάκων (CMDv)

Η ομάδα συντονισμού για την αμοιβαία αναγνώριση και τις αποκεντρωμένες διαδικασίες για κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα (CMDv) στοχεύει στον αποτελεσματικό χειρισμό των διαδικασιών αμοιβαίας αναγνώρισης και αποκεντρωμένης άδειας κυκλοφορίας που καταλήγουν σε εθνικές άδειες κυκλοφορίας.

Η Επιτροπή Κτηνιατρικών Φαρμάκων (CVMP) εστιάζει στην κεντρική διαδικασία χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα που καταλήγει σε ευρωπαϊκή άδεια κυκλοφορίας. Οι CMDv και CVMP ασχολούνται επίσης με δραστηριότητες μετά την έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της ασφάλειας και της φαρμακοεπαγρύπνησης. Εκτός αυτού, αυτοί οι φορείς βοηθούν στην ανάπτυξη φαρμάκων παρέχοντας καθοδήγηση και μέσω συνεργασίας με διεθνείς εταίρους.

Κατά τη διάρκεια της βελγικής προεδρίας, οι 2 επιτροπές θα πραγματοποιήσουν επίσης κοινή συνεδρίαση, επιτρέποντάς τους να συζητήσουν κοινά θέματα σχετικά με την έγκριση κτηνιατρικών φαρμάκων στην Ένωση ως χωριστές συνεδριάσεις για τη διαχείριση συγκεκριμένων θεμάτων για την πρόοδο στους τομείς εμπειρογνωμοσύνης τους.

10.4.2024