Η έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2024, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Η έκθεση παρουσιάζει 15 φωτογραφικές εργασίες ανερχόμενων καλλιτεχνών, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 505 προτάσεις, μέσω ανοιχτής πρόσκλησης (open call). Ετερόκλητα στοιχεία και διαφορετικές προσεγγίσεις διασταυρώνονται, αναδεικνύοντας οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τη φρεσκάδα της νεότερης γενιάς.

Πρόγραμμα Νέων Φωτογράφων

Η έκθεση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εναρκτήριου Προγράμματος Νέων Φωτογράφων, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτέχνιδων και καλλιτεχνών να αποκτήσουν βήμα στον εικαστικό χώρο και επιχειρεί να αναδείξει τη φωτογραφική παραγωγή πολλά υποσχόμενων δημιουργών ηλικίας έως και 35 ετών από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να υπερβεί τα όρια του μεμονωμένου εκθεσιακού γεγονότος. Ευελπιστεί να αποτελέσει ένα σχήμα δράσεων παρουσίασης, δικτύωσης, εκπαίδευσης, καλλιτεχνικής έρευνας και φιλοξενίας, με στόχο την ενθάρρυνση των νέων δημιουργών και την ανάδειξη της σύγχρονης φωτογραφικής παραγωγής.

Στον πυρήνα των δράσεων είναι η διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζει το έργο των επιλεγμένων δημιουργών (fellows), η οποία φιλοξενείται την περίοδο αυτή στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν

Ειρήνη Ανδρουλάκη, Εύα Βέη, Ευτυχία Βλάχου, Θωμάς Γιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας, Κωστής Καραμπίνας, Γιώργος Καψαλάκης, Ελεάνα Κωνσταντέλλος Αντρέ, Αλεξάνδρα Μασμανίδη, Αριάνα Νταρβίς-Ταμπάρ, Μαρία Ντενίζ Ντεσσιμό, Δανάη Παναγιωτίδη, Παναγιώτης Ρόντος, Δημήτρης Σιώκης, Αριάδνη Χριστοφορίδου

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ / ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-22:00, ΠΕΜΠΤΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00-18:00

28.6.2024