Η Ζωή μίλησε στους νέους και στους φοιτητές για τη «συμμετοχή» στις δημοκρατικές διαδικασίες, την αμεσοδημοκρατία και την παρέμβαση. Δήλωσε θετική στην πρωτοβουλία δημιουργίας Βουλής των Νέων, στην αλλαγή του συνταγματικού ορίου των 25 ετών για το Δικαίωμα του εκλέγεσθαι, και ανήγγειλε την πρόθεσή της, η Πλεύση Ελευθερίας, από τη νέα χρονιά, να πραγματοποιήσει σεμινάρια κοινοβουλευτικού έργου.
«Για μένα ότι πιο ελπιδοφόρο και σημαντικό έχει καταγραφεί στην ιστορία μας, πολιτικά και δημοκρατικά, ήταν πάντα οι κινητοποιήσεις των νέων. Ήταν η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που οι νέοι την τροφοδότησαν και βγήκαν μπροστά. Ήταν οι κινητοποιήσεις μετά το Έγκλημα των Τεμπών, που είναι οι νέοι αυθόρμητα, στην πρώτη γραμμή, βγήκαν μπροστά και είπαν δεν θέλουμε να ζούμε στη χώρα του “πάμε κι όπου βγει”».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ομάδα «Ευ Πολιτεύεσθαι», με την φοιτήτρια Κυριακή Παραμερίτη και τους φοιτητές Κωνσταντίνο Κούκη και Δημήτρη Μυρογιάννη, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Νέων, υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου, στην αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ.