Η «Κουκουβάγια» από το Διδυμότειχο στη λίστα των 10 ωραιότερων μικρών βιβλιοπωλείων στην Ελλάδα


Μια ξεχωριστή στιγμή για έναν εξαιρετικά προσεγμένο χώρο στην «πόλη των Κάστρων» που μας μυεί στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, των τεχνών και των γραμμάτων!

Μάλιστα, το πανέμορφο βιβλιοπωλείο Κukuvaya bookstore  συμμετείχε στην Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων, έναν θεσμό που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε 50 πόλεις και χωριά της χώρας. Πρωταγωνιστές αυτού του διαφορετικού φεστιβάλ, τα μικρά βιβλιοπωλεία. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου, ώστε να τα γνωρίσει και να τα αγαπήσει. Ας μην ξεχνάμε πως τα μικρά βιβλιοπωλεία δεν σταματούν στιγμή να μας εμπνέουν, να μας ενώνουν και να μεταδίδουν την αγάπη για τα βιβλία σε κάθε γειτονιά..

Το μήνυμα των ανθρώπων της «Kukuvaya» από το Διδυμότειχο:

«Σας ευχαριστούμε όλους που με την αγκαλιά και την αγάπη σας μας δίνετε την ώθηση να ταξιδέψουμε το όνειρο μας!

Είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή όσο θα σερφάρετε στο internet θα έχετε πέσει επάνω σε φωτογραφίες από πανέμορφα μικρά βιβλιοπωλεία σε όλο τον πλανήτη. Εκείνη τη στιγμή, χωρίς ίσως να το συνειδητοποιήσετε, γίνεται ένα βήμα προς το να πάτε, εντέλει, σε ένα βιβλιοπωλείο, να περάσετε το κατώφλι του, να ξεφυλλίσετε κάποιο βιβλίο, και εν τέλει, να το αγοράσετε.

Καμιά φορά μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο πληροφορίες, η υπενθύμιση πως τα μικρά βιβλιοπωλεία βρίσκονται κυριολεκτικά στη γειτονιά μας, στην γωνία του δρόμου, στην πόλη μας, στο χωριό μας είναι αρκετό για να μας κάνει να θυμηθούμε εκείνη την αίσθηση που είχαμε όταν ήμασταν μικροί και πιάναμε το χαρτί στα χέρια μας ξεφυλλίζαμε τις σελίδες ενός καινούργιου βιβλίου και καταλήγαμε να μπούμε, σε έναν καινούργιο κόσμο, γιατί, τι είναι το βιβλίο αν όχι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ταξιδέψεις; Όμως τα βιβλιοπωλεία δεν ήταν ποτέ μόνο ένα σημείο αγορών – ήταν πάντοτε, ένα σημείο αναφοράς για κάθετι πολιτιστικό, για συζήτηση, για ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων, η αφορμή για κοινωνικοποίηση, η αρχή για τη γνώση. Για αυτό πρέπει να τα στηρίζουμε!»

4.6.2024