Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Σκιάθο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Σκιάθο και παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος για την 80η επέτειο της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης» από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Πεσόντων του υποβρυχίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βύθιση του υποβρυχίου Κατσώνης πριν από 80 χρόνια, στα νερά αυτά του Αιγαίου, από γερμανική κορβέτα, και η μέχρις εσχάτων αντίσταση των ανδρών του υπό τον κυβερνήτη τους, αντιπλοίαρχο Βασίλη Λάσκο, αποτελούν μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας του Πολεμικού μας Ναυτικού, την οποία τιμάμε σήμερα.

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που βίωσαν πολλές περιοχές της χώρας μας έπληξαν και το όμορφο νησί της Σκιάθου. Άμεση προτεραιότητα του κρατικού μηχανισμού πρέπει να είναι η αποκατάσταση των ζημιών και ο σχεδιασμός για το μέλλον, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο δημαρχείο και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Τζούμα και τοπικούς φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών.

14.9.2023