Κακοκαιρία Daniel: Έξι οι νεκροί- Δύο γυναίκες τα τελευταία θύματα στην Αστρίτσα Καρδίτσας

Στους 6 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από την κακοκαιρία “Daniel” ύστερα κι από τον εντοπισμό των σορών δυο γυναικών στο χωριο Αστρίτσα της Καρδίτσας .Νωρίτερα είχε εντοποιστεί νεκρός άντρας μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού. Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ ανέσυραν τη σορό του άντρα η οποία στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενος από τον αδερφό του. Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται εντός πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού ποταμού στα όρια του δήμου Λαρισαίων προκειμένου να απομακρυνθούν λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σε  συνέχεια της απογευματινής ενημέρωσης το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει ότι:

«Τα εναέρια μέσα  επιχειρούν από το μεσημέρι στις πληγείσες περιοχές μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι διασώστες και οι λέμβοι διάσωσης και όλα τα διαθέσιμα μέσα με τεχνητό φωτισμό θα συνεχίσουν σπίτι- σπίτι τους απεγκλωβισμούς και τις διασώσεις και θα επιχειρούν στα εγκλωβισμένα χωριά.

Εναέριες διασώσεις πραγματοποιούν 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων  3 του Στρατού, και έχουν  μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, από εναέριους διασώστες, 67 άτομα  και συγκεκριμένα:

25 άτομα από Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας

27 και 1 μωρό  από την Αγία Τριάδα στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου εντοπίστηκαν οι μέχρι το απόγευμα αγνοούμενοι

14 άτομα από την ευρύτερη περιοχή Καρδίτσας και Τρικάλων.

Οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας θα διανείμουν σε 24 οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού και νερά.

Όπως διαβεβαίωσα και νωρίτερα, είμαστε εδώ, κοντά τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί και δοκιμάζονται σκληρά.»

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση εδώ

Φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ