Κατερίνας Νοτοπούλου: Πρωτοχρονιά με νέες αυξημένες τιμές διοδίων

Δήλωση της τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλεύτριας Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνας Νοτοπούλου:

Τη στιγμή που όλη η χώρα ανταλλάσσει ευχές για τη νέα χρονιά, ο Παραχωρησιούχος της Εγνατίας Οδού στέλνει ενημερωτικά μέιλ με τις νέες αυξημένες τιμές των διοδίων.
Η έναρξη ισχύος της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, του βασικού οδικού άξονα της Βόρειας Ελλάδας, συνοδεύεται από αύξηση των τιμών των διοδίων.

Από αύριο οι τιμές των διοδίων αυξάνονται στα 4 λεπτά ανά χιλιόμετρο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η νέα περίοδος της Εγνατίας Οδού ξεκινάει με την αύξηση των διοδίων.Η κυβέρνηση με μια ακόμη fast track διαδικασία κύρωσε τη συμφωνία παραχώρησης μιας βασικής αναπτυξιακής υποδομής της χώρας στριμώχνοντας μέσα σε 48 ώρες τρεις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής και την Ολομέλεια.Τα ραβασάκια που λαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές του Egnatia Pass από τον παραχωρησιούχο ξεκινάνε με τις νέες αυξημένες τιμές των διοδίων, για τις οποίες  φρόντισε η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που αρνείται πχ να προβεί σε αύξηση της αποζημίωσης των νεφροπαθών συμπολιτών μας στο ύψος των αυξήσεων που έχουν επέλθει στο κόστος μετακίνησής τους από και προς τις μονάδες αιμοκάθαρσης.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αφήνει ανικανοποίητες βασικές κοινωνικές ανάγκες την ίδια στιγμή που φροντίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση που όσο πιο γρήγορα αντικατασταθεί από μια προοδευτική κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για την κοινωνική πλειοψηφία.