Κουρέτας σε Μητσοτάκη: Γραπτή ενημέρωση για τα έργα και τις αποζημιώσεις

Το Μέγαρο Μαξίμου,  εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με την οποία:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας».

Ο ίδιος μετά τη συνάντηση  που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη δήλωσε ότι συζήτησαν σε καλό κλίμα προσθέτοντας ότι ζήτησε γραπτή ενημέρωση «για να ξέρω πού βρίσκομαι» την οποία θα λάβει τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να ξέρει το χρονοδιάγραμμα των έργων που προγραμματίζονται να γίνουν.

«Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα σπίτια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ζήτησε να συμμετάσχει και στις επιτροπές διαχείρισης υδάτων. Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης δέχτηκε και τις δύο παραπάνω προτάσεις του κ. Κουρέτα.

Αναφερόμενος στην ανάγκη «να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού της Περιφέρειας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες επεσήμανε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόλος καθώς ο ποταμός Κραυσίδονας έχει 850.000 τόνους φερτές ύλες και η εταιρία που έχει βάλει η Περιφέρεια αφαιρεί 8.500 τόνους τη μέρα.

«Δηλαδή αυτό θα φύγει σε 100 ημέρες. Πρέπει να γίνει τάχιστα κάτι να μπουν και άλλες εταιρεία, γιατί οι άνθρωποι θα πλημμυρίσουν ξανά» τόνισε σχετικά ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουρέτας απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι τα έργα αποκατάστασης στον θεσσαλικό κάμπο δεν έχουν ξεκινήσει καθώς δεν έχει συσταθεί καν ο αρμόδιος φορέας.

Ερωτηθείς για το θέμα των αποζημιώσεων και τις αιχμές που είχε αφήσει για το κατά πόσο αυτές δίνονται ισότιμα, είπε ότι αναμένει τη συμμετοχή του στην επιτροπή ώστε να τον ενημερώσει και να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουρέτας δήλωσε ότι όταν συναντηθεί με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό θα ζητήσει γραπτή ενημέρωση για τα έργα που κάνει ήδη η περιφέρεια. «Είμαστε σε καλό δρόμο» κατέληξε.

17.10.2023