Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών

O πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του σε εκδήλωση της ΝΔ στο εκθεσιακό κέντρο του Βόλου τονισε:

«Λένε κάποιοι ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Λάθος, είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής. Όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία, είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου, είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες»

«Μάθαμε πια για τα καλά ότι η διακυβέρνηση -εμείς που δοκιμαστήκαμε στη βάσανο της εξουσίας αυτή την τετραετία- δεν είναι μια άσκηση ιδεολογίας, αλλά είναι η επιτυχής διαχείριση της συγκυρίας. Και σκεφτείτε πόσες κρίσεις περάσαμε και ξεπεράσαμε από το 2019».

Και συνέχισε. «Παραλάβαμε μια οικονομία η οποία αναπτυσσόταν στο 1/4, προσέξτε, του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Αυτή είναι η οικονομία την οποία παραλάβαμε. Σήμερα, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό από την ευρωζώνη. Αυτή είναι η επιτυχία της οικονομικής μας πολιτικής. Γι’ αυτό και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης μας αναβάθμισαν 12 φορές, ώστε να αγγίξουμε την επενδυτική βαθμίδα. Και είναι μια εξέλιξη αυτή πάρα πολύ σημαντική, γιατί θα επιτρέψει στο κράτος, στις επιχειρήσεις, στα νοικοκυριά να δανείζονται με ευνοϊκούς όρους» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπό μία προϋπόθεση θα πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα, ότι αύριο θα έχουμε σταθερή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Και εφόσον συμβεί αυτό, ναι, σας το εγγυώμαι, θα έχουμε την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του έτους»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το κοστολογημένο πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας λέγοντας ότι μια από αυτές είναι η αύξηση των μισθών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε: «Μην ξεχνάτε, φίλες και φίλοι, σε τρεις μέρες, την Κυριακή έχουμε εκλογές στην Τουρκία και το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι και ένα μήνυμα προς την άλλη όχθη του Αιγαίου. Πρέπει, συνεπώς, να αποπνέει σταθερότητα και στιβαρότητα. Ταυτόχρονα, να δηλώνει και τη δική μας θέληση: ναι, ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς επιθυμούν γερό και έμπειρο χέρι στο τιμόνι της πατρίδας ώστε, όπως έγινε εδώ και τέσσερα χρόνια, το εθνικό σκάφος να ξεπερνά φουρτούνες και να βρίσκει ήρεμα νερά κρατώντας ανοιχτά τα πανιά του στη διαρκή πρόοδο».

«Το δίλημμα, λοιπόν, της κάλπης είναι ξεκάθαρο: πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε αποτελέσματα ή πάλι ψέματα; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές ή ξανά φόρους και περικοπές; Θέλουμε σύνορα ασφαλή ή ανοιχτά σε κάθε επιλογή; Με λίγα λόγια, θέλουμε, τελικά, Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Ζυγίζουμε, αποφασίζουμε και ψηφίζουμε» είπε.

«Στις εκλογές αυτές δεν χωρούν επιπολαιότητες. Kάθε λάθος μπορεί να ακυρώσει τις κατακτήσεις μας και να ακυρώσει μαζί και τις αυριανές διεκδικήσεις μας. Τα λάθη, όπως ξέρετε, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη δεν διορθώνονται. Αφού κάθε αψήφιστη ψήφος και κάθε άκαιρη δήθεν διαμαρτυρία οδηγούν ουσιαστικά σε εθνική αδυναμία. Η λύση είναι άλλη. Την ξέρετε και εσείς και είναι μία: αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

11.5.2023