Κυρ. Μητσοτάκης: Ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν πολιτικές τερατογενέσεις είναι να βγει η Ν.Δ. πολύ ισχυρή από την κάλπη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» και στη δημοσιογράφο Ελένη Ευαγγελοδήμου τονίζει  ότι:

«Αυτό που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι θα σεβαστώ απόλυτα τις συνταγματικές επιταγές. Εάν η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, θα λάβω τη διερευνητική εντολή. Και ασφαλώς θα καθορίσω τις κινήσεις μου ανάλογα και με το αποτέλεσμα»,.

Υπογραμμίζει πως «η σύγκλιση των πολιτικών είναι σημαντικότερη από το άθροισμα των εδρών στη Βουλή. Και τέτοιου τύπου συναινέσεις δεν διαμορφώνονται μέσα σε τρεις ημέρες. Γι’ αυτό και επιμένω ότι δεν αρκεί να «βγαίνουν τα κουκιά». Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και σε πολιτικές τερατογενέσεις, σε κυβερνήσεις ηττημένων και νέες περιπέτειες». Και προσθέτει πως «ο μόνος τρόπος, λοιπόν, για να αποτραπεί ένα τέτοιο εφιαλτικό ενδεχόμενο είναι να βγει η Νέα Δημοκρατία πολύ ισχυρή από την κάλπη της 21ης Μαΐου. Γιατί αυτή η κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν πιστεύει όπως λέει στην απλή αναλογική και εκτιμά πως η πλειοψηφία της επόμενης κυβέρνησης θα είναι συμπαγής, όπως ήταν και στην πρώτη τετραετία.

Καλείται και δίνει απαντήσεις για τις αποστάσεις από τον κ. Ανδρουλάκη και τις σημαντικές διαφορές σε κρίσιμα θέματα.

Μιλά για τον προβληματισμό γενικότερα του πολιτικού συστήματος όσον αφορά την αποτελεσματική προσέγγιση στις νεότερες γενιές και επισημαίνει την προσπάθεια που έκανε η δική του κυβέρνηση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους. «Τους ζητώ, ωστόσο, να μας κρίνουν δίκαια, ώστε να αντιληφθούν ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι» στην πολιτική κι ότι όσο αλλάζει η Ελλάδα, τόσο θα αλλάζει και η δική τους ζωή προς το καλύτερο. Έτσι θα ανακτηθεί και η εμπιστοσύνη τους προς το πολιτικό σύστημα», λέει.

Μιλά επίσης για τους συνταξιούχους, το σχέδιο του νέου ΕΣΥ αλλά και για την υπόθεση των υποκλοπών και τα «διδάγματά» της, τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη, την ανάγκη μεταρρύθμισης του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο πρωθυπουργός δίνει επίσης απαντήσεις για την ακρίβεια στην καθημερινότητα, το στόχο ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας όπως επίσης για τα νέα εξοπλιστικά, τις τουρκικές εκλογές και τις προοπτικές στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

φωτό : Αρχείο

6.5.2923