Κώστας Τσουκαλάς: Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που βασίζεται σε πλειοψηφία ελεγχόμενων από τη δικαιοσύνη

Δήλωση Κώστα Τσουκαλά, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον ανασχηματισμό

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ανασχηματισμούς που δεν αποφασίζει ο κ. Μητσοτάκης αλλά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Όμως, κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που βασίζεται σε πλειοψηφία ελεγχόμενων από τη δικαιοσύνη . Μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές για να επέλθει κάθαρση .

Το ξήλωμα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει την εκτεταμένη διαφθορά, που ο πυρήνας και η καρδιά της είναι βαθιά μέσα στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. Βέβαια μέχρι χθες ο Πρωθυπουργός ισχυριζόταν ότι αυτή η ηγεσία έχει βάλει τάξη στο μπάχαλο των παράνομων επιδοτήσεων.

Διευθυντές και προϊστάμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρά την εμπλοκή τους στην πρώτη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, παραμένουν σε θέσεις ευθύνης στον Οργανισμό.  Ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει υπό επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάιο του 2024 και το action plan που κατέθεσε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2025, δεν έχει μέχρι σήμερα εγκριθεί.

2.4.2026