Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό «Νεκρός ο Χασάν Νασράλα» o επικεφαλής της Χεζμπολάχ

Στη σφοδρότερη επιδρομή από τον πόλεμο του 2006 που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός, ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν σήμερα το απόγευμα το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, με ισχυρές εκρήξεις να ακούγονται σε όλη την πόλη από τα διαδοχικά αεροπορικά πλήγματα, σύννεφα καπνού να υψώνονται, κτίρια να έχουν ισοπεδωθεί, ασθενοφόρα να τρέχουν, και κάτοικοι να φεύγουν πανικόβλητοι.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προέβη σε ένα πλήγμα ακριβείας στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη λιβανική πρωτεύουσα της Βηρυτού πριν από λίγο», δήλωσε λίγο πριν τις 19:00 ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο ίδιος είπε ότι το αρχηγείο ήταν χτισμένο κάτω από κτίρια όπου κατοικούσαν πολίτες στο προάστιο Νταχίγιε, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Μια πηγή ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο περιοχή όπου βρίσκονται ανώτατοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ.

Στόχος των σφοδρότατων ισραηλινών βομβαρδισμών που έγιναν σήμερα το απόγευμα στη Βηρυτό ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τόνισαν μια ισραηλινή πηγή στον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios και ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισραηλινός Στρατός σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, στην επίθεση στο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στην ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη όπου βρίσκετε τόνισε:

“Η χώρα μου είναι σε πόλεμο, αγωνίζεται για τη ζωή της. Πρέπει να αμυνθούμε απέναντι σε αυτούς τους βάρβαρους δολοφόνους. Οι εχθροί μας δεν επιδιώκουν μόνο να μας καταστρέψουν, επιδιώκουν να καταστρέψουν τον κοινό πολιτισμό μας και να μας γυρίσουν όλους σε μια σκοτεινή εποχή τυραννίας και τρόμου”.

Και κατέληξε λέγοντας:

“Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που το μακρύ χέρι του Ισραήλ δεν μπορεί να φθάσει. Και αυτό είναι αλήθεια σε όλη στη Μέση Ανατολή. Αντί να είναι πρόβατα που οδηγούνται στη σφαγή, οι Ισραηλινοί στρατιώτες αντεπιτίθενται με απίστευτο θάρρος”, είπε ο Νετανιάχου χειροκροτούμενος, ενώ ορισμένοι αντιπρόσωποι, περιλαμβανομένων των Ιρανών, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου μετά τις τελευταίες εξελίξεις επιστρέφει εσπευσμένα στο Ισραήλ από τη Νέα Υόρκη.

πηγή : ΑΠΕ

28.9.2024