ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Τι και αν πέρασαν τα χρόνια (για όλους μας) και η γλυκιά εποχή των 90s έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Πλήθος κόσμος που αγαπούσε, αγαπά και θα αγαπά τον Μιχάλη Ρακιντζή, έσπευσε, στις 18/9,στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για να τον ακούσει. Να ακούσει αυτή την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή που όμοιά της δεν θα βρεις, όσα χρόνια και αν περάσουν. Να ακούσει τις επιτυχίες που λάτρεψε, και φυσικά το νέο  δημιούργημα «Το κορίτσι μου», που κυκλοφόρησε πριν από ένα περίπου μήνα.  Ανάμεσα στο πλήθος, μπορούσε να διακρίνει κανείς άτομα όλων των ηλικιών, από  σημερινούς 40+ και  50+, μέχρι και νεότερα άτομα, δείγμα ότι ο κόσμος ξέρει να ξεχωρίζει την ποιοτική μουσική.  

Η συναυλία ήταν ιδιαίτερη για δύο λόγους! Πρώτον γιατί ο Μιχάλης Ρακιντζής φόρεσε  το μπλουζάκι  «S.A.G.A.P.O»,  22 χρόνια μετά την συμμετοχή του στην Eurovision, και δεύτερον γιατί η συναυλία θα συνοδευόταν από ένα οπτικό πρόγραμμα Sing Along με AL(artificial intelligence) videos και motion graphics visuals, για κάθε τραγούδι του Μιχάλη. Με δυο λόγια ενώ ο Μιχάλης Ρακιντζής θα τραγουδούσε, σε μια ειδική οθόνη, ο κόσμος θα έβλεπε, σαν σε κινηματογράφο, anime ιστορίες, συνοδευόμενες από τους στίχους του κάθε τραγουδιού! Μια εμπειρία καινοτόμα αλλά και πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα!  

Η βραδιά ξεκίνησε με το αγαπημένο «Μωρό μου Φάλτσο», με τον καλλιτέχνη να καλωσορίζει το κοινό, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού! Ακολούθησαν και άλλες μεγάλες επιτυχίες, όπως «Bon Voyage», «ο Άγιος(Σώπα), «Δεν πάμε καλά», «Νανά», «Είσαι σαν κουνέλι», «Σ΄ ένα κατάστρωμα», αλλά και η επιτυχία του καλοκαιριού «Το κορίτσι μου», μια anime ιστορία έρωτα που αντέχει στο χρόνο!  

Αξίζει να αναφέρουμε και την πολύ καλή παρουσία του προσκεκλημένου της βραδιάς, Κώστα Χαριτοδιπλωμένου, που θύμισε στο κοινό τις μεγάλες του επιτυχίες, «Lost In The Night», «Έτσι σε θέλω», «Βραδινό Μπανάκι», ενώ μαζί με την Δάφνη Νικολάου, μια νέα και δροσερή παρουσία, ερμήνευσαν τα κομμάτια «Κανένας δεν μας σταματά» , «Τα κορίτσια ξενυχτάνε» και «Ορκίσου».   

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος ήταν και αυτό αντάξιο της μουσικής του Μιχάλη Ρακιντζή. Τα μπιτ ανέβηκαν, όταν ακούστηκαν τα τραγούδια «Τι σου λείπει», «14 Φλεβάρη», «Δαχτυλίδι», με το κοινό να χορεύει στο ρυθμό της μουσικής, αναπολώντας περασμένα όμορφα χρόνια.  

Για το τέλος επιλέχτηκαν δύο κομμάτια δυναμίτες. Το «S.A.G.A.P.Ο», που μας πήγε 22 χρόνια πίσω στην Eurovision του 2002,  και το «Δικός σου για πάντα». Η βραδιά έκλεισε με το νέο κομμάτι «Το κορίτσι μου»,  κάτω από τον Αττικό ουρανό, με τον κόσμο να αποχωρεί κατευχαριστημένος. 

Πολλά συγχαρητήρια, για την άψογη βραδιά, στην διοργανώτρια εταιρεία, MINOS EMI UNIVERSAL! Ήταν μια συναυλία που θα τη θυμόμαστε για χρόνια! 

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος 

 

Τελευταία Άρθρα