Μαρία Καμμά: “Αυτό αξίζουν τα Δωδεκάνησα; Το ”ολοκαίνουργιο” ΠΡΕΒΕΛΗΣ;”

Την οργή και αγανάκτηση της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά-Αλειφέρη προκάλεσε η είδηση πως στην ακτοπλοϊκή γραμμή των Δωδεκανήσων επανέρχεται το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ αντικαθιστώντας το ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

‘’ Το ΔΙΑΓΟΡΑΣ αντικατέστησε το ΠΑΤΜΟΣ για ένα μήνα μέχρι αυτό να ολοκληρώσει την ετήσια επισκευή του. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζαμε, προσωρινά το ΔΙΑΓΟΡΑΣ και μετά επιστροφή στο ΠΑΤΜΟΣ όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ ’’ αναφέρει η δήμαρχος Τήλου.

Η κα Καμμά κάνει λόγο “για ακόμα ένα χτύπημα –μετά από αυτό της εγκατάλειψης των νησιών από το επιτελικό κράτος, λόγω έλλειψης ιατρών- με τη δρομολόγηση ενός πλοίου που δεν καλύπτει τις ανάγκες των νησιών και τους υποβάλει σε καθεστώς αποκλεισμού”.

Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ είχε σταλεί να καλύψει  νησιά του Β. Αιγαίου, όμως αντέδρασαν κάτοικοι, φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι.

‘’Είναι αργό ‘’ήταν η αιτιολογία ‘’και δεν εξυπηρετεί εκείνα τα νησιά, επειδή όμως τα Δωδεκάνησα είναι πιο κοντά ε, είπαν να το στείλουν προς τα εδώ’’ υπογραμμίζει η δήμαρχος διερωτώμενη «αν αυτό αξίζουν τα νησάκια μας οι ακρίτες τους και οι επισκέπτες τους;” τονίζοντας χαρακτηριστικά

’Μετά το μεγάλο ρεζιλίκι που μας έχετε χωρίς γιατρούς, μας στέλνετε τώρα και “ολοκαίνουριο” πλοίο;’’

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε η κ Καμμά με υπηρεσιακό παράγοντα του Υπ. Ναυτιλίας τη διαβεβαίωσε ότι το ΠΡΕΒΕΛΗΣ  θα παραμείνει μόνο για 20 ημέρες.

‘’Ούτε μια μέρα ‘’απαντά η δήμαρχος επισημαίνοντας ότι ‘’για μια ακόμη φορά η Δωδεκάνησος υποκύπτει στα θέλω άλλων περιοχών που προφανώς έχουν μεγαλύτερη “αξία”; Παράλληλα εκφράζει τον προβληματισμό της αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες.

Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ έχει 43 χρόνια ζωής και οι βλάβες που υφίσταται τα τελευταία χρόνια (πριν από λίγες μέρες έχασε τη δεξιά άγκυρα στο λιμάνι της Κάσου)το καθιστούν μη αξιόπλοο.

Την αγωνία και τον φόβο τους εκφράζουν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου κάτοικοι των νησιών μιλώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την επαναφορά του στη γραμμή σύνδεσης των Δωδεκανήσων με Πειραιά και το ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές .

Πηγή: ΕΡΤ

10.5.2023