ΜΑΡΗ ΗΛΙΑΔΗ: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΑΣΚΟΥΣ Μ΄ΑΡΜΥΡΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ» Στοά Καφέ Bistro του Λαυρίου 29/7-15/8/2024

Η Μάρη Ηλιάδη σας προσκαλεί  στην παρουσίαση  της Ατομικής  Έκθεσης ζωγραφικής  « Ανοίγοντας Ασκούς  μ΄ Αρμύρα και Χρώματα» στο γραφικό Στοά Καφέ Bistro του Λαυρίου οδός  Μουσουργού Μητροπούλου 31 από  τις  29/7-15/8/2024

Το ιστορικό και λατρευτό Λαύριο τόπος γειτονικός της μόνιμης κατοικίας της, επηρέασε την γυναικεία  της φύση  και ευαισθησία και αποτυπώθηκε στα έργα της,

Η ζωγράφος ταυτιζόμενη με την κίνηση του αέρα,  εμπνέεται από την προσέγγισή του  με την ομορφιά του περιβάλλοντος , συγκινείται από την αρμονία και την αισθητική της φύσης  και δημιουργεί  έργα σε καμβάδες η σε  πέτρες, με λάδι, ακρυλικά, ή  μικτή τεχνική.

Τα σχήματα και τα χρώματα  που αποδίδουν  τα πινέλα της, αναδύουν συναισθήματα  και αποτυπώνουν μνήμες. Κάθε πίνακας προκαλεί την μεταφυσική του ταυτοποίηση με τον θεατή.

Η Μάρη Ηλιάδη  είναι  σχεδόν αυτοδίδακτη.  Μαθήτευσε για μικρά χρονικά διαστήματα κάτω από τους   ζωγράφους : Κώστα Ηλιάδη, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Κυριάκο Ρόκκο, Ευδοκία Μεθενίτη και Παντελή Ζωγράφο.

Εργάστηκε ως Ιπταμένη Συνοδός, Φυσικοθεραπεύτρια, Ενεργειακή Θεραπεύτρια και Master Teacher  στα Reiki, Prana και Meditation.

Εχει στο ενεργητικό της 2 ατομικές και 15 ομαδικές εκθέσεις  στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Ζωγραφίζει  με την γνώση των εμπειριών των επαγγελμάτων της μεταφέροντας την ψυχική της ευδαιμονία στα τελάρα της με στόχο να μεταλαμπαδεύσει την ευτυχία  ή την αναζήτησή της στον θεατή. Τα περισσότερα έργα της εχουν κρυμμένους συμβολισμούς.

Αρθρογραφεί στη στήλη ΠερίΤεχνες… της μηνιαίας εφημερίδας «Η ΠΕΝΑ της Αττικής».

Η έκθεση  που τελεί κάτω από την  ευγενική Αιγίδα του ομίλου  Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου 2024

Εγκαίνια Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024  στις   20.00 εως  τις 23.00μμ

Ωράριο υπόλοιπων ημερών  10,00 πμ εως 23.00μμ

Πληροφορίες : Στοά Καφέ Bistro 2292060396

Παρακαλώ επικοινωνήστε: Μάρη Ηλιάδη τηλ κιν. 6944641900 mail to: iliadimari@gmail.com