Μεσανατολικό: Περισσότεροι από 700 οι νεκροί Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

Σε περισσότερους από 700 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν.
Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανήλθε σε 400, όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Περίπου 1.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πολλοί Ισραηλινοί κρατούνται ως όμηροι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς έως τώρα
Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.
Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

«Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη Χαμάς μετά από αυτήν την απάνθρωπη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. «Είναι ένα τρομερό πρωινό».

 Πάπας Φραγκίσκος : «Κάθε πόλεμος είναι μια ήττα. Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη»

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε σήμερα στις τελευταίες, τραγικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, ο ποντίφικας υπογράμμισε:

«Παρακολουθώ με πόνο και ανησυχία τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, όπου η βία εξερράγη με ακόμη πιο βίαιο τρόπο. Είμαι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, προσεύχομαι υπέρ αυτών, και όλων όσοι ζουν ώρες αγωνίας και τρόμου. Πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις και να σιγήσουν τα όπλα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η τρομοκρατία και ο πόλεμος δεν οδηγούν σε καμία λύση, ότι ο πόλεμος είναι ήττα. Ο πόλεμος, κάθε πόλεμος, προκαλεί μόνον κακουχίες και τον θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων. Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη»

8.10.2023