ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 100°C, ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ!

Είχαν περάσει χρόνια (το δήλωσε και ο ίδιος), από την τελευταία συναυλία στο Λυκαβηττό, του Γιάννη Αγγελάκα. «Είμαι πολύ χαρούμενος, που ξαναπαίζω πάλι εδώ. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω». Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορούσε να περιγράψει αυτή την ενέργεια που έβγαλε ο δημοφιλής καλλιτέχνης στη σκηνή, για δυόμιση ώρες, ικανοποιώντας με το παραπάνω το κοινό του, που όλα αυτά τα χρόνια τον ακολουθεί πιστά! Αρωγοί στο έργο του στάθηκαν οι 100°C (η μπάντα του Γιάννη Αγγελάκα), το Πολυφωνικό Σχήμα Διώνη και το Τρίο εγχόρδων.

Η 26η Ιουνίου του 2024, ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα! Ξεκινώντας με τραγούδια από την προσωπική διαδρομή του Γιάννη Αγγελάκα, στην μετά τις «Τρύπες» εποχή, όπως: «Τα έρημα βουνά», «Η αγάπη ορμάει μπροστά», «Ακόμη περπατάω», «Το ποτάμι», «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» αλλά και το πολύ γνωστό σε όλους μας, από πολλές απόψεις, «Σιγά μη κλάψω». Για το τελευταίο, αξίζει να αναφέρουμε ότι έγινε ειδική μνεία και στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα, καθώς στο κοινό βρισκόταν η μητέρα του, Μάγδα, που αποθεώθηκε.

Στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από τις «Τρύπες», κάτι το οποίο έκανε το κοινό να ξεσηκωθεί και να χορεύει ασταμάτητα. Ποιος άλλωστε, δεν έχει ερωτευτεί με το «ακούω την αγάπη», ποιος δεν σιγοτραγούδησε «Τη γιορτή» και ποιος δεν ένιωσε ότι «Δεν χωρά πουθενά», με αποτέλεσμα να γίνει «Ταξιδιάρα ψυχή»;

Αυτό που μας έμεινε ήταν ένα «εκστασιασμένο» κοινό, που αποθέωσε τον μεγάλο καλλιτέχνη, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του, στο χώρο του τραγουδιού, γιατί τα τραγούδια του έχουν «γράψει» σε πολλές ανθρώπινες ψυχές.

Ένα μεγάλο μπράβο στην διοργανώτρια εταιρεία X LALALA Presents, για την άψογη διοργάνωση της βραδιάς αλλά και την ιδανική εξυπηρέτηση του κοινού, που απήλαυσε άλλη μια ωραία συναυλιακή βραδιά στο διασημότερο λόφο της Αθήνας.

Τους 100°C αποτελούν οι : Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα, Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι.

Πολυφωνικό σχήμα Διώνη: Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση, Ανθή Κύρκου.

Τρίο εγχόρδων (υπό την επιμέλεια του Νίκου Βελιώτη): Άγγελος Μαστραντώνης (Βιολί), Στέλιος Παπαναστάσης (Βιόλα), Wieruszka Kidżeski (Βιολοντσέλο).

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος