Μια νύχτα στην Αβάνα με τους Buena Vista All Stars στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Mια νύχτα στην Αβάνα με τους Buena Vista All Stars

Λατινοαμερικάνικοι ρυθμοί και διαχρονικές μελωδίες από τους δρόμους της Κούβας στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ. Γιατί καλοκαίρι σημαίνει συναυλίες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Αυτό το Σάββατο, πρώτοι καλεσμένοι της σειράς συναυλιών Parklife του ΚΠΙΣΝ είναι οι Buena Vista All Stars που θα εμφανιστούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «Una Noche en La Habana Tour» (Μια νύχτα στην Αβάνα). Ταξιδεύοντας από τους δρόμους της Κούβας στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ, οι Buena Vista All Stars υπόσχονται μια εκρηκτική βραδιά γεμάτη γρήγορους λατινοαμερικανικούς ρυθμούς, πολύ χορό και διαχρονικά τραγούδια, όπως τα «Chan-Chan», «Dos Gardenias», «El Cuarto De Tula», «Candela», «Carretero».

Το μουσικό σύνολο των Buena Vista All Stars περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο διακεκριμένους Κουβανούς μουσικούς του σήμερα: τον τιμημένο με το βραβείο «Carlos Gardel» Ibrahim Ferrer Jr., γιο του Ibrahim Ferrer του Buena Vista Social Club, τον βραβευμένο με Grammy και επικεφαλής της μπάντας, Juan De Marcos Gonzalez, τον βιρτουόζο του laúd (παραδοσιακό κουβανέζικο όργανο που μοιάζει με λαούτο), Barbarito Torres, ένα από τα τελευταία επιζώντα μέλη της αρχικής μπάντας, καθώς και μια all-star σύνθεση μουσικών που ενορχηστρώνεται από τον μαέστρο Demetrio Muñiz.

Η συναυλία αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό από κοντά τους πιο σημαντικούς μουσικούς πρεσβευτές μιας χώρας με τεράστια μουσική παράδοση, όπως η Κούβα, η οποία εδώ και χρόνια ηγείται της λεγόμενης «world music» σκηνής.

Σάββατο 29/06, 21:00
Ξέφωτο

Η συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

28.6.2024