«Μουσικοί διάλογοι στις γειτονιές του κόσμου» στη Galerie Δημιουργών

Μια νέα πρόταση και μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση που εναρμονίζει και γεφυρώνει δυο διαφορετικούς πολιτισμούς. Η παραδοσιακή ελληνική μουσική ανταμώνει την ινδική σε μια πρωτότυπη σμίξη και προσέγγιση δίνοντας ένα νέο και ιδιαίτερο ethnic ηχόχρωμα με το πάντρεμα των δύο αυτών σημαντικών σχολών της ανατολής.
Στην παράσταση θα ακουστούν συνθέσεις του Δημήτρη Ρουμελιώτη εμπνευσμένες από την ινδική κλασσική μουσική και μελοποιημένη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου. Η Μαρία Κατινάρη θα ερμηνεύσει με αυτοσχεδιαστική διάθεση φωνής και οργάνων , με απρόσμενα ταιριάσματα από το ευρέως γνωστό ρεπερτόριο του ρεμπέτικου Μπάτη, Βαμβακάρη, Νταλγκά, Παπάζογλου.
Επίσης θα ακουστούν αγαπημένα παραδοσιακά της σμυρναίικης σχολής που αποκτούν μια φρέσκια αίσθηση και αποδίδονται από βιολί, τζουρά, ούτι και κρουστά εμπλουτισμένα με τις χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές από τους ήχους του σιτάρ.
Μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση που το διονυσιακό στοιχείο , συναντιέται και αναμιγνύεται με το μελαγχολικό βυζαντινό γεφυρώνοντας με φυσικότητα κι αρμονία ετερόκλητα μουσικά στοιχεία.

Γιατί η μουσική είναι μια κίνηση , όχι μια κατάσταση .

Είναι ένα αέναο ταξίδι . κι όχι ένα λιμάνι .

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΙΝΑΡΗ φωνή
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ σιτάρ, φωνή
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΚΕΛΗΣ ούτι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ βιολί, τζουράς

LEONARDO ZADA κρουστά

Galerie Δημιουργών

Ώρα Προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Ημέρα Παράστασης: Σάββατο 13 Μάϊου
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Χελιδονούς 28, Κηφισιά
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732

8.5.2023