Μπάιντεν vs Τραμπ: “καταστροφικό” debate για τον πρόεδρο

«Άτονος». «Αδύναμος». «Damage control ή αλλιώς περιορισμός ζημιάς». «Εφιάλτης». «Πανικός». «Κάποιος έπρεπε να πατήσει τον συναγερμό φωτιάς και να βοηθήσει τον Μπάιντεν να φύγει από εκεί». «Δεν ήταν ένα κακό debate για τον Μπάιντεν. Ήταν κάτι πολύ χειρότερο», «οι σύμμαχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα Τραμπ 2.0».

Ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος ξανά των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ήταν αναμενόμενο στο debate – το πρώτο μεταξύ των δυο – να κινηθεί στα γνωστά του μονοπάτια: ψευδείς ισχυρισμοί, η γνωστή για αυτόν διαστρέβλωση της πραγματικότητας, εμπρηστικές επιθέσεις, και επιθετικοί χαρακτηρισμοί. Ο αντίπαλός του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την άλλη είχε να κάνει ένα και μόνο πράγμα: Να καθησυχάσει την Αμερική ότι είναι ικανός να παραμείνει πρόεδρος στην ηλικία του. Και απέτυχε.

Η εκστρατεία Μπάιντεν ήλπιζε ότι μια έντονη συζήτηση θα καταλάγιαζε τις ανησυχίες των ψηφοφόρων ότι ο 81χρονος Δημοκρατικός νυν πρόεδρος είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για μια δεύτερη τετραετή θητεία. Και ενώ όντως οι προσβολές αντάλλαζαν η μία την άλλη…., ένας χλωμός Μπάιντεν εμφανίστηκε να μπερδεύει τα λόγια του και να χάνει συχνά τον ειρμό των σκέψεών του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπάιντεν vs Τραμπ: Το δίλημμα για τους Δημοκρατικούς μετά το “καταστροφικό” debate για τον πρόεδρο – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)

“Σκοπεύω να κερδίσω αυτές τις εκλογές”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

“Δεν μιλάω τόσο εύκολα όσο άλλοτε, δεν μιλάω με την ίδια ευχέρεια όσο πριν, δεν συζητάω το ίδιο καλά όσο παλαιότερα”, παραδέχτηκε σήμερα ο Μπάιντεν, την επομένη της ανεπαρκούς εμφάνισής του απέναντι στον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του.

“Σας δίνω τον λόγο μου, του Μπάιντεν. Δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα, με όλη μου την καρδιά και όλη μου την ψυχή ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά”, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών του στη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία την οποία “σκοπεύει να κερδίσει”.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ