Μπενιαμίν Νετανιάχου : «Είναι υποχρέωσή μας να απαντήσουμε»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός M.Νετανιάχου σε  διάγγελμα του τόνισε :

«Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις – και έτσι θα κάνουμε

Επιβάλλει το Ιράν εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ, στους Χούθι, στη Χαμάς και στους άλλους αντιπροσώπους της; Φυσικά όχι. Και οι τρεις ομάδες υποστηρίζονται από την Τεχεράνη και αποτελούν μέρος του «άξονα αντίστασης» της κατά του Ισραήλ. Αυτός ο άξονας του τρόμου είναι ενωμένος. Αλλά οι χώρες που υποτίθεται ότι αντιτίθενται σε αυτόν τον τρομοκρατικό άξονα ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Τι ντροπή!”

Αλλά η ντροπή τους θα συνεχιστεί πολύ μετά τη νίκη του πολέμου. Να είστε σίγουροι, το Ισραήλ θα πολεμήσει μέχρι να κερδηθεί η μάχη – για χάρη μας και για χάρη της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο“.

Ο Νετανιάχου δήλωσε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός πέτυχε να καταστρέψει μεγάλο μέρος του οπλοστασίου της Χεζμπολάχ και άλλαξε την πορεία του πολέμου ενάντια στην υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα. «Καταστρέψαμε ένα μεγάλο μέρος της σειράς πυραύλων και ρουκετών που κατασκεύασε η Χεζμπολάχ με τα χρόνια», είπε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμα, προσθέτοντας: «Αλλάξαμε την πορεία του πολέμου και την ισορροπία του πολέμου».

5.10.2024