Νίκος Ανδρουλάκης : Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση σε πρώτη φάση

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν καλεσμένος το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ σπάμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα και θα υπάρχει σε πρώτη φάση ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση μια ισχυρή, προοδευτική επιλογή κυβέρνησης. Σοσιαλδημοκρατική και σοβαρή, που θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, θα μειώσει τις ανισότητες, θα εργαστεί για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και μια ανταγωνιστική οικονομία» περιέγραψε ως πολιτικό στόχο ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είναι τέτοια η περιφρόνηση του κ. Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, που υπόσχεται επισήμως αυξήσεις κατά 25% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, όταν μια εβδομάδα πριν  έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα σταθερότητας όπου γίνεται αναφορά σε αύξηση μισθών κατά 13%.  13% λέει στο επίσημο έγγραφο στις Βρυξέλλες και 25% στο διαφημιστικό σποτ στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης επιμένοντας στην κριτική του προς τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας.

«Και, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, βγαίνει προχθές ο κ. Σκυλακάκης και δηλώνει: “Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις”. Δηλαδή τι κάνουν ευθέως; Ό,τι έκανε ο Καραμανλής την περίοδο 2007-09. Αφήστε τον δημοσιονομικό λαϊκισμό και την κοροϊδία του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Δεν τον ενδιαφέρει που ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη. Μας ξεπερνά, -βάσει των ευρωπαϊκών στοιχείων και του ΟΟΣΑ-, μόνο η Βουλγαρία» τόνισε.

Ανέδειξε την πελατειακή διαχείριση του κράτους εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

«Τι είναι το πελατειακό κράτος; Τα “γαλάζια” παιδιά, που διόρισαν στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ. Αντί να κάνουν τη δουλειά τους, είδαμε να μην υλοποιείται η τηλεδιοίκηση – το λέει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων–, και να χάνονται 57 άνθρωποι. Θα ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι, αν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε 55 εκατομμύρια ευρώ και δεν υλοποιήθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης εξαιτίας του πελατειακού κράτους, των ρουσφετιών και της  αδιαφάνειας. Γιατί δεν έφτασε στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας, που από το 2021 παραδόθηκε στον κ. Καραμανλή; Γιατί ήταν τα “δικά τους παιδιά”» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν δέχομαι ούτε τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους τυχοδιωκτισμούς της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το ζήτημα της Θράκης και συμπλήρωσε: «Εμείς εκπροσωπούμε την ενότητα και όχι τον διχασμό του λαού μας για λίγα ψηφαλάκια ή το κλείσιμο του ματιού στο προξενείο πάλι για λίγα ψηφαλάκια».

21.6.2023