Νίκος Ανδρουλάκης : Ο κ. Τσίπρας είναι μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχοντας δει και μέσα από την προεκλογική εκστρατεία πως οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και κυρίως τα συστήματα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίζονται σοβαρά θέματα, -όπως είναι η οικονομία και οι θεσμοί-, νιώθω μια τεράστια ευθύνη. Ότι πρέπει την Κυριακή να υπάρχει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ ανάχωμα στη θεσμική παρακμή, την κοινωνική διχόνοια, την οικονομική καταστροφή. Γιατί αν δείτε τα προγράμματά τους, είτε λαϊκίζουν με ακραίο τρόπο είτε εκπροσωπούν μια νοοτροπία απίστευτα πελατειακή, η οποία οδηγεί τη χώρα πάλι στο 2010» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με το διακύβευμα της κάλπης.

«Χρέος μου είναι να λέω τα πράγματα αντικειμενικά, με ακρίβεια, με στοιχεία, για να δείξω στον ελληνικό λαό ότι αυτό το τοξικό δίπολο της διχόνοιας, των ακραίων τοξικών συμπεριφορών μας πάει ξανά στον γκρεμό. Είναι αμετανόητοι. Και δείχνω έναν άλλο δρόμο, της αξιοπιστίας, της προόδου» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε:  «Έχει το θράσος ο κ. Τσίπρας να θέλει να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου.  Την ώρα που ο Ηλ. Κασιδιάρης έγραφε tweet  και καλούσε τους χρυσαυγίτες “μη ψηφίσετε μικρότερα κόμματα, ψηφίστε αυτό που πονάει τον κ. Μητσοτάκη” και ο Κ. Μπαρμπαρούσης, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, παρότρυνε ευθέως: “ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ” , ο κ. Τσίπρας δήλωνε: “Καλώ και τους παραστρατημένους της Χρυσής Αυγής”. Την ίδια μέρα. Είναι σύμπτωση; Ο κ. Τσίπρας βρήκε εκατό άλλοθι για να μην ψηφίσει την τροπολογία,  που εμπόδιζε τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα να μπουν στη Βουλή και να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας από τον νεοναζισμό. Αυτό δεν είναι αριστερά, αυτό δεν είναι πρόοδος».

« H Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί για δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς ως μια εγκληματική συμμορία. Όποιος λέει σήμερα πως θέλει να τους ψηφίσει, είναι παραπλανημένος; Μιλάμε σοβαρά; Βγαίνει ένας πρώην Πρωθυπουργός, και καλά αριστερός, που έχει κάνει δηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, και λέει τι; Ότι είναι παραστρατημένοι και γι΄ αυτό ελάτε στον ΣΥΡΙΖΑ; Και την ίδια ώρα βγαίνουν ο Κασιδιάρης και ο Μπαρμπαρούσης και τον επιβεβαιώνουν. Εγώ καλώ όλους τους δημοκράτες, προοδευτικούς, αριστερούς πολίτες να έρθουν στο πραγματικό σπίτι της αξιοπρέπειας, της προόδου, της κεντροαριστεράς και όχι στον κ. Τσίπρα. Είναι ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη, και για να σωθεί, προσκαλεί ακόμη και όσους θέλουν να ψηφίσουν αυτή την εγκληματική συμμορίαΜετά τα όσα έγιναν – τις δολοφονίες που διέπραξαν  και τη δικαστική καταδίκη τους–, το να συνεχίζουν κάποιοι  να θέλουν να τους ψηφίσουν… προφανέστατα δεν θέλουμε τέτοιους ψηφοφόρους. Το είπα με ευθύτητα. Καθαρά» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Δεν λέω ότι θα διορίσω τον Πρωθυπουργό. Προφανέστατα, σε συμμαχικές κυβερνήσεις γίνονται συζητήσεις για πρόσωπα κοινής αποδοχής, που έχουν να κάνουν με το που θέλουμε να πάμε τη χώρα.  Ισχυρό δημόσιο ΕΣΥ, με υπηρεσίες φθηνές και αξιόπιστες για τον πολίτη μπορεί για παράδειγμα να το κάνει ο κ. Πλεύρης;»

«Ποιος έδωσε 10 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις; Ποιος είναι ο πρωταθλητής των μετακλητών; Ποια είναι η κυβέρνηση, που έχει αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 50 δισεκατομμύρια επιπλέον; Και τώρα το παίζει ότι είναι ο εκπρόσωπος του προοδευτικού εκσυγχρονισμού, κι έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην Ευρώπη. Η Πορτογαλία– που είναι μια ανάλογη οικονομία – είχε πέρυσι έλλειμμα 1,5%. Εμείς είχαμε 12%. Φέτος θα έχουμε 9% και η Πορτογαλία πηγαίνει σε πλεόνασμα 1%. Γιατί; Διότι η ανάπτυξη Μητσοτάκη, είναι ανάπτυξη για τους ολιγάρχες και όχι ανάπτυξη για μια ανταγωνιστική οικονομία» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης

«Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν είναι νόμος Τσίπρα; Μόνος του τον έκανε ο κ. Κατρούγκαλος; Άκουσα κάποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι ο Βαρουφάκης είναι χορηγός του Μητσοτάκη γιατί φοβίζει τον κόσμο με το πρόγραμμα “Δήμητρα”. Χορηγός και ο κ. Κατρούγκαλος γιατί είπε αυτό που είπε. Ο μεγάλος χορηγός είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος με την αναξιοπιστία του τη μία κάνει λόγο για  “Πρέσπες του Αιγαίου”, την άλλη ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”, την άλλη να μην  πληρώσει ο Ευρωπαίος φορολογούμενος τον φράχτη του Έβρου αλλά ο Έλληνας» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης την επαύριο της απόσυρσης Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας θέλουν συνεργασία. Θέλουν να αφαιμάξουν τα υπόλοιπα κόμματα. Θέλω συνεργασία με αξιοπρέπεια και προοπτική για τον ελληνικό λαό, όχι με μοίρασμα καρεκλώνΕδώ η Νέα Δημοκρατία, πριν καν διεξαχθούν οι εκλογές της 21ης Μαΐου, κάνει καμπάνια στο εξωτερικό και καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν την 1η Ιουλίου 2023. Ποια συνεργασία, λοιπόν, θέλει ο κ. Μητσοτάκης; Συνεργασία ώστε να ελέγχει το κράτος αυτός και η παρέα του; Ο κ. Τσίπρας μιλά για συνεργασία, αν είναι πρώτος. Άρα, ο κ. Τσίπρας προφανέστατα δεν θέλει συνεργασία, διότι αυτό που ισχυρίζεται  δεν πρόκειται να συμβεί, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

φωτό : Αρχείο

19.5.2023